Profesori din Norvegia, Slovacia, Germania și Spania, în vizită la Colegiul „Gheorghe Vrănceanu“ FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu" din Bacău este partener într-un proiect „Leonardo da Vinci", care vizează îmbunătățirea metodelor de învățare în limba engleză.

În perioada 15-19 februarie, 21 de profesori din Norvegia, Slovacia, Germania și Spania au ocazia să vadă cum funcționează sistemul de învățământ românesc, concret, la unul din liceele de elită ale Bacăului. În prima zi a vizitei au putut socializa cu elevii și au fost conduși să vadă laboratoarele și dotările școlii. „Prin acest proiect „Leonardo da Vinci", fiecare merge la fiecare. Și noi le-am vizitat țările, acum a venit rândul lor. Noi mai avem de făcut o vizită în Spania, în octombrie", a spus profesorul de engleză Diana Popa, coordonatorul proiectului.

Colegiile băcăuane, pepinieră pentru universitățile din Occident

În afară de un plus de imagine pentru Bacău, proiectul „Teaching methods in english", finanțat cu 25 de mii de euro, din fonduri europene, are ca beneficiari 20 de profesori de la Colegiul „Gheorghe Vrănceanu", dar și indirect, 150 elevi. Printre obiectivele proiectului se numără dezvoltarea abilitatilor profesionale, beneficii lingvistice, prin folosirea limbii engleze; beneficii interculturale, prin descoperirea culturii ţărilor implicate în proiect.

image

Pentru mai multe poze, dați click!

Lucian Șerban este pe locul V în campania „Profesorii cu care Bacăul se mândrește“

Proiectul „Teaching methods in english" se va încheia la sfârșitul lui 2012. Fiecare echipă va avea de realizat un studiu. Profesorii băcăuani vor scrie despre impactul noilor tehnologii în educație, germanii, despre managementul instituțional, spaniolii vor realiza un studiu despre rolul profesorului și modul în care trebuie conduse lecțiile, norvegienii vor face chestionare iar slovacii vor pune toate informațiile pe un site, realizat special pentru proiect.

Marian Popa este pe locul II în campania „Profesorii cu care Bacăul se mândreşte“

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite