Bacău: Șpăgarii de la Podul Turcului, eliberați din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanța Tribunalului Bacău a decis cercetarea în libertate a directorului, a adjunctei și a secretarei școlii. Magistrații și-au motivat decizia prin faptul că cei trei și-au recunoscut vinovăția și nu reprezintă un pericol social.

Dumitru Țopa, director adjunct al Grupului Școlar "Alexandru Vlahuță" din Podul Turcului, Doina Antohi, adjuncta sa, și secretara școlii Tatiana Moraru, învinuiți de luare de mită pentru a favoriza obținerea unor note mari la Bacalaureat au fost eliberați din arest.

Ei vor fi cercetați în libertate într-un dosar care cuprinde peste 150 de învinuiți, elevi și profesori.  Instanța și-a motivat decizia eliberării lor prin faptul că toți trei și-au recunoscut vina, nu reprezintă un pericol social. În plus, directorul Țopa a dovedit cu acte medicale că  starea sa de sănătate este precară.

"Din cuprinsul dosarului se poate constata că urmărirea penală nu se va termina curând, cauza fiind complicată datorită numărului mare de persoane implicate. Menţinerea inculpatului în stare de arest preventiv până la finalizarea procesului s-ar putea să-i dăuneze grav în ceea e priveşte starea de sănătate", se arată în Încheierea de Ședință Publică semnată de președinta Tribunalului Bacău Margareta Maghiaru.

CITEȘTE ȘI

Șpăgarii de la Podul Turcului rămân după gratii

Spitalul din Podu Turcului, primul privatizat din tara

Dosarul "Şpagă la BAC": Mafia Bac-ului vindea note cu sute de euro

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite