Șpăgarii de la Podul Turcului rămân după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Țopa, director adjunct al Grupului Școlar "Alexandru Vlahuță" din Podul Turcului, Doina Antohi, adjuncta sa, și secretara școlii Tatiana Moraru vor mai rămâne după gratii până pe 18 septembrie.

Motivul este acela că procurorii DNA Bacău au solicitat pentru cei trei prelungirea arestului preventiv. "Deocamdată cei trei sunt în faza de urmărire penală. Încă nu au fost trimiși în judecată. Mai sunt de parcurs probe", a declarat judecătoarea Maria Oborocianu, purtător de cuvânt al Tribunalului Bacău.

Conducerea colegiului din Podul Turcului este acuzată că a luat mită de la mai mulți elevi seraliști în schimbul promovării cu note mari a examenului de Bacalaureat. Pe lângă aceștia, în dosar mai sunt cercetați mai mulți absolvenți ai școlii, care se presupune că au dat bani.

În biroul directorului Țopa, ofițerii Direcției Generale Anticorupție au găsit 54 de plicuri cu bani pe care erau scrise numele unor elevi și care conțineau între 2.000 și 8.000 de lei, suma totală fiind de 150.000 de lei. În plus, alte sume de bani au fost găsite în vila directorului Dumitru Țopa și în farmacia unei rude a directoarei adjuncte, Doina Antohi.

Totodată, la probele de competențe digitale și lingvistice care s-au dat în iarnă s-a descoperit că unii candidați nu au fost prezenți și în locul lor și-au trimis rudele. Anchetatorii au scos la iveală faptul că mulți dintre ei erau plecați la muncă în străinătate. O parte dintre elevi au dat banii înaintea Bacalaureatului, iar alții urmau să-și cumpere examenul chiar în ziua predării tezei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite