Bacău: Se fac angajări în spitalele din județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătății a deblocat peste 50 de posturi ce vor fi scoase la concurs. Numărul reprezintă mai puțin de 5% din necesar, iar șefii unităților medicale cu paturi trag semnalul că angajările nu trebuie să se oprească aici.  

MAI CITIȚI:

Sute de absolvenți au fost selectați pentru angajare

Sute de absolvenți și-au căutat un serviciu

Peste 300 de medicii de familie s-au reunit la Bacău

Pentru spitalele din județul Bacău s-au deblocat 52 de posturi și s-au început deja pregătirile pentru organizarea concursurilor. Deși sunt mult mai puține decât au solicitat, directorii se mulțumesc pentru moment cu atât, dar avertizează că va trebui să se mai facă angajări în sistem.

Cele mai multe locuri sunt la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău. "Noi am cerut 146 de posturi și s-au aprobat doar 17, din care 10 de asistenți, 6 de medici și unul de farmacist. Este un început și sperăm că vor mai debloca și altele", ne-a declarat Dan Stoica, manager SJU Bacău.

El spune că aceste posturi acoperă doar în mică parte golul din unitatea pe care o conduce. "La momentul de față avem un deficit de 500 de persoane față de normativele în vigoare și acest lucru se simte", a mai adăugat Stoica.

Criza cea mai acută este la Unitatea de Primiri Urgențe unde șase medici și 30 de asistente consultă pe an peste 50.000 de pacienți. Aici ar mai fi nevoie de cel puțin 8 medici și 13 asistente.

CITIȚI MAI MULTE ÎN:

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite