Bacău: Sute de absolvenți și-au căutat un serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei au venit la Bursa locurilor de muncă cu mai puține pretenții decât în anii trecuți. Acum vor să muncească și pe salarii de 600 de lei.

Târgul de job-uri organizat, în această dimineață, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău la Muzeul "Iulian Antonescu" a stârnit interesul a sute de tineri care au debutat pe piața muncii ca șomeri.

Cu toții au venit la bursă cu speranța că vor pleca acasă cel puțin cu promisiunea unui loc de muncă. Au uitat de salariile mari și de alte pretenții pe care le ridicau în alți ani. "Eu am terminat Liceul Henri Coandă, specializarea filologie, dar sunt dispusă să muncesc la o pizzerie sau într-un restaurant. Salariul poate să fie și de 600 de lei, oricum e mai mult decât șomajul", ne-a spus Adela Cadar, din Bacău.

Disperat că nu-și găsește un serviciu, Adrian Caleap (22 de ani), absolvent al Facultății de Inginerie, specializarea calculatoare și tehnologia informației, a venit și el la bursă. A studiat ofertele și a plecat acasă cu speranța că de luna viitoare va avea unde să lucreze.

Brăila: Aglomeraţie la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi/VIDEO

"Am depus CV-uri pentru inginer în calculatoare la două firme mari din oraș și sper că voi fi chemat la interviu. Sunt dispus să lucrez și pe 700 de lei, numai să capăt și eu experiență", ne-a spus Adrian. El își caută de muncă de câteva luni și nu vrea să lucreze în alt domeniu decât cel în care s-a pregătit.

În situația lui mai sunt alți 2400 de absolvenți care s-au perindat în cursul zilei de astăzi la Muzeul de Istorie pentru a sta de vorbă cu angajatorii. "În acest an au fost contactați circa 1500 de agenți economici. La bursă au venit doar 50 cu participare directă, pentru ceilalți care au avut posturi oferta este mediată de angajatorii noștri. În total avem circa 700 de locuri de muncă", ne-a spus Daniela Balan, purtător de cuvânt AJOFM Bacău.

Angajatorii prezenți la eveniment au venit cu posturi de economiști, juriști, agenți de vânzări, ingineri, specialiști marketing, chiar și de manageri, păpușari, muncitori necalificați în construcții sau panificație.

Toate aceste oferte au fost studiate în amănunt de cei 2.427 de absolvenți, din care 543 cu studii superioare, înscriși în evidențele agenției.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite