Brăila: Aglomeraţie la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi/VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce tinerii care au trecut pragul sediului instituţiei au sperat că vor găsi ceva potrivit pregătirii lor, angajatorii au sperat la rândul lor că îşi vor putea ocupa posturile vacante cu forţă de muncă tânără. O parte dintre absolvenţi au plecat rapid după ce au constatat că locurile de muncă pentru studii superioare sunt puţine şi nu li se potrivesc.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila a organizat în această dimineaţă de la ora 09.00 „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi", acţiune desfăşurată la sediul instituţiei.

Deşi iniţial au confirmat participarea 18 angajatori cu 154 de locuri de muncă, la deschidere au fost înregistraţi 21 de angajatori cu 167 de locuri de muncă în cele mai variate domenii de activitate: fabricarea articolelor de îmbrăcăminte; repararea, fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii; industrie alimentară; întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor; construcţii; comerţ; activităţi de curăţenie; industria metalurgică; activităţi de asigurări şi reasigurări; hoteluri şi alte facilităţi de cazare; agricultură; activităţi ale agenţiilor de publicitate; activităţi ale bazelor sportive; alte activităţi de servicii.

"Oferta de locuri de muncă este diversificată şi se adresează atât absolvenţilor de studii medii, şcoală profesională, şcoală de arte şi meserii cât şi celor de studii superioare", spune directorul executiv al AJOFM, Simona Cîrligea.

Puţine locuri de muncă pentru absolvenţii cu studii superioare

image

După un început mai timid, absolvenţii promoţiei 2010 au început să se strângă în număr tot mai mare în curtea AJOFM. Majoritatea au studiat îaninte de a intra oferta de locuri de muncă afişată la intrare, şi-au luat inima în dinţi şi au căutat un angajator care să le poată oferi un loc de muncă apropiat specializării urmate.

Elena Florescu a terminat recent Facultatea de Comunicare şi spune că nu a găsit până acum nimic care să se potrivească pregătirii sale.

"Am venit să văd dacă îmi pot găsi ceva de muncă. Am studiat oferta, dar nu cred că voi aplica pentru că majoritatea locurilor de muncă sunt pentru cei cu studii medii", spune tânăra.

În aceeaşi situaţie se afla şi Valeria Stroe care a terminat la Litere: "Nu e nimic pentru mine aici, mai bine studiez oferta din ziare".

Mai optimist s-a arătat Marian Vasilescu, absolvent de ASE care crede că mai bine se face agent de pază decât să stea acas: "Am văzut multe posturi de agent de asigurare şi de agent de pază. Voi aplica la ambele, cine ştie".

Directorul AJOFM Brăila recunoaşte că doar 14 % din totalul locurilor de muncă vacante la bursă sunt pentru studii superioare.

Angajatori optimişti

Mare parte dintre angajatorii prezenţi la bursă s-au arătat optimişti, mai ales că nu erau la prima experienţă de acest fel.

image

George Măxineanu, reprezentant „Laminorul" spune că în anii anteriori s-au prezentat la bursă oameni care au fost angajaţi şi care sunt şi acum angajaţii unităţii pe care o reprezintă: „Am avut chiar şi câteva persoane din Galaţi care au rămas la noi de la angajare după ce au participat la această acţiune".

Şi în domeniul confecţiilor, firmele cred că prin astfel  de acţiuni îşi pot găsi oameni potriviţi pentru posturile vacante.

„Nu suntem la prima participare. În aii anteriori au existat persoane care au fost angajate după ce s-au prezetat la bursă şi care au rămas în unitate", a declarat Ochiroşi Aurelia reprezentant al fabricii de confecţii „Bluette Mode".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite