Bacău: „În biblioteca mea aveam doar caiete de școală. Acum rafturile sunt prea puține pentru atâtea cărți!“ (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Narcis Ianău a vrut cu tot dinadinsul să-și aranjeze singur în bibliotecă cărțile din colecțiile „Adevărul", primite  cadou. Primul volum pe care intenționează să îl citească, chiar săptămâna aceasta, este „Ocolul pământului în 80 de zile" de Jules Verne.

Narcis Iustin Ianău, băcăuanul care a lăsat fără cuvinte întreaga țară la emisiunea „Românii au talent", și-a aranjat cu migală cărțile primite în dar de ziua lui de la redactorii ziarului „Adevărul de Seară".

MAI CITEȘTE ȘI:

VIDEO Adevărul de Seară Bacău i-a organizat lui Narcis Iustin Ianău o petrecere surpriză de ziua lui (GALERIE FOTO)

Băcăuanul Narcis Ianău, la prima oră de canto după ce a devenit vedetă națională. Întâlnirea cu profesorii și colegii. Ajuns la școală, prima dată a udat florile

Bacău: Fotografii în exclusivitate cu Iustin Ianău când era mic dar și adolescent alături de rude

Băcăuanul care a cucerit publicul la "Românii au talent", un copil fără prieteni care plângea aproape în fiecare zi

INTERVIU VIDEO Iustin Ianău, băiatul care a uimit România cu vocea sa, povesteşte cum îl ameninţau colegii cu bătaia

Volum cu volum, adolescentul le-a așezat cu grijă în biblioteca camerei sale, nu înainte să citească titlul și autorul de pe coperta fiecărei cărți.

„O zi întreagă am ținut cărțile pe covor în mijlocul camerei și m-am gândit cum să le așez. Sunt atât de multe și nu este simplu să așez 155 de volume într-o bibliotecă! Până acum aveam doar caietele și manualele de la școală. Acum am senzația că rafturile sunt prea puține pentru atâtea cărți", a mărturisit plin de fericire Narcs Ianău.

image

Deoarece din septembrie este și elev al clasei a IX-a a Liceului de Artă „George Apostu", atenția sa se îndreaptă tot mai mult spre studiul muzicii.

Acesta este motivul pentru care fiecare CD și DVD din colecția „Mari spectacole de operă", primite în dar, au fost audiate cu atenție maximă la computerul trimis de mama sa din Italia.

image

„Fiecare CD și DVD din această colecție are și un libret. E foarte plăcut de citit! Ca o poveste!", a mai adăugat Narcis.

Bunica, principalul cititor

Lucia Ianău, bunica sa paternă, este cel mai mare „devorator" de literatură din întreaga familie. Nu trece nicio zi fără ca femeia să lectureze câteva zeci de pagini din orice carte îi pică în mână.

„Bunica mea citește orice prinde. De multe ori împrumutăm noi cărți de la bibiloteca școlii ca să aibă ce să citească. Dacă nu are niciun roman la îndemână, atunci citește manualele mele de istorie, geografie sau literatură română. Când avea piciorul rupt și stătea numai în pat, citea permanent. Așa a fost mereu, o mare iubitoare de lectură", a afirmat râzând adolescentul de 16 ani. 

image

Și fratele său, Marius spune că va lăsa baltă jocurile de pe computer și se va apuca de cititul cărților primite în dar de Narcis.

„Tot de un volum de Jules Verne am să mă apuc, pentru că din loc în loc sunt poze. Îmi plac cărțile ilustrate", a spus Marius, care este elev al clasei a VI-a din satul Barați, comuna Mărgineni.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite