Angajații de la Fabrica Letea au protestat în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din angajații Fabricii Letea din Bacău au organizat ieri un protest spontan. Aceștia au ieșit în stradă, nemulțumiți de faptul că sunt în șomaj tehnic din luna martie și că situația nu se va schimba nici în luna iunie.

MAI CITIȚI

Sechelariu pune lacăt pe imperiul Letea

Cine este Dumitru Sechelariu?

Sechelariu a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influență

Recursul DNA respins, Sechelariu liber !

După trei luni în care nu au primit decât 75 la sută din salariu, cei 270 de salariați ai fabricii Letea au fost anunțați că de la 1 iunie vor fi trimiși în continuare șomaj tehnic.

Pentru că s-a zvonit că Dumitru Sechelariu intenționează să vânda fabrica și că exista posibilitatea ca aceștia să rămână fără serviciu, o parte dintre ei au organizat ieri un protest spontan.

"Noi suntem practic în șomaj tehnic din luna februarie. Vineri am fost anunțați să nu mai venim la muncă pentru că nu mai sunt contracte. Nimeni nu ne spune ce se întâmplă. Avem și noi familii, copii, rate în bănci", ne spune un muncitor de la Letea.

Liderul de sindicat, Radu Cernat, susține că de la 1 iunie muncitorii vor figura tot în șomaj tehnic și deocamdată nu se pune problema unor disponibilizări.

"Va fi șomaj tehnic și în luna iunie. Mai departe nu știu ce să vă spun. Este posibil ca după expirarea lunii de grație să se ajungă și la concedieri colective. Singurii care nu au motive de îngrijorare sunt doar agenții de pază", declară Cernat.

Dumitru Sechelariu spune că este în negocieri pentru vinderea fabricii. "Sunt în negocieri cu mai multe persoane pentru vânzarea fabricii și cred că până luna viitoare situația se va lămuri", explică Sechelariu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite