Jafurile au devenit afaceri fără risc pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii s-au confruntat în ultimele şase luni cu patru jafuri şi două tâlhării, iar autorii sunt foarte greu de găsit. Cele mai vizate locaţii sunt casele de schimb valutar, magazinele de bijuterii sau poştaşii care de multe ori ajung bătuţi la spital.

În ultimele luni a crescut alarmant numărul persoanelor care găsesc în jaf, soluţia ideală pentru a face rost de bani. Fie că e vorba de o simplă ameninţare cu pistoale de jucărie, folosite doar pentru intimidare, sau despre cazuri grave, în care victimele ajung bătute la spital, jafurile, respectiv tâlhăriile pot fi considerate o afacere.

În judeţul Arad, numai în ultimele şase luni, poliţiştii s-au confruntat cu patru jafuri şi două tâlhării. Trei dintre cazuri au rămas şi astăzi neelucidate, pentru că oamenii legii nu au reuşit să-i identifice pe făptaşi.

Procurorii arădeni au de-a face un un caz suspect: soţ spânzurat și soţie bătută

Cel mai recent jaf, a fost cel de acum două săptămâni când un bărbat a plecat de la o casă de schimb valutar din Chişineu Criş cu 4.000 de euro şi un milion de forinţi. „Casierul casei de schimb a fost abordat şi atenţionat să nu ţipe. I s-a cerut să deschidă casa şi să dezamorseze sistemul de alarmă.Casierul s-a speriat si a făcut cum i s-a cerut”, a explicat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Arad. Hoţul s-a îmbogăţit peste noapte, iar cu toate că poliţiştii spun că sunt pe urmele lui, încă nu l-au identificat.

Jaf la o casă de schimb valutar din Chişineu Criş, judeţul Arad

Cel mai mare jaf din ultima jumătate de an este cel de la Reprezentanţa Ford, din luna august 2009, când doi indivizi mascaţi au spart seiful din incinta societăţii şi au fugit cu aproape 250.000 de lei.

Fără amprente

Potrivit anchetatorilor, hoţii au răvăşit mai multe birouri după ce au forţat uşile de la intrarea în reprezentanţă. Ei au furat diverse unelte şi au scos seiful dintr-un birou, după care l-au spart într-un hol.
Cu toate că s-au audiat sute de persoane, hoţii nu au mai fost prinşi nici în zi de astăzi. „Un cerc de suspecţi există la fiecare caz de jaf ori tâlhărie, dar atâta timp cât hoţii manevrează fără să lase vreo amprentă, ne este greu să-i identificăm”, a completat Camelia Tuduce.

Tentativă de spargere ca în bancuri la o benzinărie din cartierul Aradul Nou

Hoţii au început să atace tot mai mulţi poştaşi

Doi factori poştali au fost tâlhăriţi în plină stradă, în urmă cu aproximativ trei luni. Unul dintre ei a ajuns bătut la spital după ce a fost deposedat de 40.000 de lei. În aces caz, făptaşul a fost prins imediat după incident.

Arad: Un poştaş a fost jefuit de 40.000 de lei în plină stradă

Un alt caz este al unei poştăriţe căreia i s-a furat geanta de serviciu în care avea 60.000 de lei. Hoţul este şi acum în libertate. Poliţiştii au reuşit să prindă autorii unui furt de la începutul lunii noiembrie 2009, când două persoane au reuşit să fure în doar 11 secunde haine de aproximativ 16.000 de lei, dintr-un magazin din Arad. În arest se află şi cei doi bărbaţi care au furat, în 27 octombrie 2009, aproape un kilogram de aur dintr-o bijuterie din Sebiş, judeţul Arad. „Numărul infracţiunilor este în creştere din cauza lipsei unui loc de muncă”, a concluzionat Camelia Tuduce.

Arad: Anul acesta s-au înregistrat peste 500 de furturi din societăţi comerciale

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite