Vânătoare de oferte şi preţuri mici prin toate hipermarket-urile din oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o săptămână înainte de Paşte mii de arădeni au pornit goana printre rafturi în centrele comerciale din oraş. Primul week-end în noul mall a strâns sute de vizitatori veniţi la shopping, în vreme ce alţii au început migraţia spre ţara vecină.

Aglomeraţia mare la frontieră a început să fie simţită încă de ieri, în condiţiile în care preţurile din ţara vecină sunt cu 20-30 la sută mai mici faţă de cele din centrele comerciale arădene. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră spun că se pregătesc pentru un val şi mai mare de „turişti” de supermarket. Arădenii porniţi la vânătoare de promoţii şi reduceri de preţ se bucură şi de faptul că acum au un mall în oraşul lor şi nu mai trebuie să meargă până la Timişoara.

Doar două mall-uri din cele cinci preconizate au rezistat crizei economice

„Faptul că avem şi noi în sfârşit un mall mă scuteşte de drumuri interminabile la Timişoara. Dar, după câte văd, preţurile sunt parcă mai mari, iar oferta e mai săracă. E un cuţit cu două tăişuri”, a spus Florin Lupşa, un arădean care în dimineaţa Floriilor a luat cu asalt Atrium Center.

Cumpără doar mâncare

Complexul comercial Armonia a devenit alt loc în care s-au înghesuit arădenii pentru cumpărături de sărbători. Cei care erau aici în această dimineaţă s-au plâns reporterilor Adevărul de Seară din Arad că, spre deosebire de comercianţii maghiari care se bat în reduceri, cei arădeni ridică preţurile înainte de Paşte.

În primele șase ore de la deschiderea mall-ului s-a înregistrat un trafic de peste 20.000 de vizitatori

„Ne batem cu pumnul în piept că suntem europeni dar nu ştim să ne comportăm ca atare. De Paşte, preţurile la ouă şi la alimentele specifice acestei sărbători cresc considerabil, în timp ce vecinii noştri, care au înţeles că reducerea este mama comerţului, scad preţurile tocmai pentru a avea vânzări mai multe”, a spus Simona Rateanu, o clientă din centrul comercial Armonia.

Atrium Center a fost vândut ieri firmei maghiare Arcadom din cauza datoriilor

Unii dintre arădenii care erau de dimineaţă în Armonia au spus că, din cauza preţurilor mari la mâncare, au ajuns să renunţe la a mai cumpăra haine sau alte produse.  „Am găsit în Arad produse ungureşti, la preţuri româneşti şi mi se pare absurd”, a adăugat Simona Rateanu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite