Aleile dintre blocuri sunt capcane atât pentru şoferi cât şi pentru pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre blocuri se circulă cu 5 km pe oră de teama gropilor
Printre blocuri se circulă cu 5 km pe oră de teama gropilor

Spre deosebire de străzile circulate unde se mai fac reparaţii, cele din cartiere sunt ultimele pe listele de investiţii în întreţinere. Taxa pe parcarea din faţa blocului este o soluţie pe care au găsit-o cei din primărie ca să aibă bani de reparaţii.

CITEŞTE ŞI:

Au început asfaltările pe covorul din gropi în Colonia UTA

Gropile din oraș sunt duşmanii numărul unu al taximetriştilor

Uitate de autorităţi de ani de zile, străzile dintre blocuri, aleile din cartiere, reprezintă tot atâtea capcane pentru şoferi. Nevoiţi să circule mai mult pe carosabil din cauza maşinilor parcate pe trotuare, şi pietonii suferă din cauza acestor gropi, cu vechimi considerabile.

„Circulăm pe aici cu cinci la oră de frică să nu ne rupem roţile. În plus, dacă mai şi plouă şi sunt pline de apă, cine nu le ştie, e vai de el”, povesteşte Lucian Codrescu, un locatar din Calea Romanilor. Acesta a mai adăugat că locuieşte acolo de circa şapte ani şi nu îşi aminteşte ca zona să fi fost asfaltată în tot acest timp, sau măcar să fi văzut că cineva repară gropile.

Gropi care înghit un om pe stradă surpată


Alt cartier, aceleaşi probleme

Nici între multitudinea de blocuri din Vlaicu lucrurile nu stau mai bine. În apropiere de locul cunoscut sub numele de Lebăda, străzile ce intră între blocurile de zece etaje şi pe care circulă zilnic sute de locatari sunt ca după bombardamente.

„Nu s-a mai făcut nimic aici. Din contră. Şi dacă s-a mai făcut vreo lucrare la conductele de apă sau de căldură, şanţurile săpate au rămas acoperite doar cu nisip, care în timp s-a lăsat şi au apărut astfel noi gropi”, a declarat pentru Adevărul de Seară, Maria Suciu, care locuieşte în zonă de mai mulţi ani.

Reabilitare prin taxare


Unul dintre proiectele cele mai controversate ale administraţiei locale, respectiv taxarea parcărilor în faţa blocurilor, pare a fi şi rezolvarea problemelor. Odată cu amenjarea parcărilor pentru închiriere, acestea vor fi asfaltate.

Lucrări din chirii

Directorul tehnic al Primăriei Arad, Răzvan Popa, a recunoscut că iarna aceasta în mod special, datorită diferenţelor mari de temperaturi, a lăsat în urmă o situaţie jalnică. „Odată cu aprobarea proiectului de închiriere a locurilor de parcare de la blocuri, din banii încasaţi vom asfalta şi amenaja şi alte astfel de alei şi platforme”, a mai explicat Răzvan Popa.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite