„Şpăgarii AC/DC“ scapă de justiţie și își doresc să fie reangajați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii arădeni au clasat dosarul în care au fost cercetaţi patru angajaţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Procurorii au motivat că martorul principal, cel care a reclamat incidentul, nu a putut fi identificat.

Adriana Bălan, Kasimir Haliţchi, Elisabeta Miuţescu şi Andreea Vlai au fost acuzaţi că în iunie anul trecut au pretins şi luat mită de la angajaţii din stafful tehnic al AC/DC pe motiv că maşinile din convoiul trupei rock nu aveau rovinietă.

Funcţionarii au fost scoşi de sub urmărirea penală din lipsă de probe. „S-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de făptuitorii cercetaţi pentru luare de mită, din cadrul ADNR, pentru că nu s-a putut dovedi existenţa acestei fapte. S-a procedat la identificarea întregului staff tehnic, dar nimeni nu este persoana care a sesizat telefonic ambasada României din Paris. Se pare că acea persoană nici nu există pentru că s-a prezentat sub altă identitate. Niciun şofer nu are numele sub care s-a înregistrat sesizarea", a spus procurorul de caz Codrin Gavra, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Citiţi şi:

Industria şpăgii  la vama cu Ungaria


Șpăgarii AC/DC au fost scoși de sub urmărire penală, din lipsă de probe

Se judecă pentru a fi reangajaţi

Cei patru funcţionari au fost demişi după izbucnirea scandalului. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale Timiş, unde erau angajaţi cei patru, spun că trei dintre ei au dat instituţia în judecată şi cer să fie reangajaţi. Scandalul şpăgii AC/DC a zguduit din temelii Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara. Ioan Maliţa, şeful Regionalei Timişoara, a fost la un pas de a fi demis din funcţie. O comisie de control de la Bucureşti a venit la Timişoara şi a verificat la sânge Agenţia de Control şi Încasări Nădlac. În urma anchetei interne s-a stabilit că angajaţii de aici au încălcat mai multe proceduri, motiv pentru care patru angajaţi aflaţi în tură în momentul în care stafful ­AC/DC a ieşit din ţară au fost demişi. De asemenea, Ildiko Olasz, şefa Agenţiei Nădlac, a fost destituită din funcţie, ajungând un simplu controlor de trafic.

În paralel, imediat după declanşarea scandalului, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a luat mai multe măsuri administrative în Vama Nădlac. „S-a înfiinţat un televerde, 1234, unde se pot face sesizări, iar în cel mult 30 de minute o echipă va ajunge în vamă pentru a vedea despre ce este vorba. Periodic se fac şi controale inopinate", a spus atunci Ioan Maliţa, şeful DRDP Timiş.

"S-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de făptuitorii cercetaţi pentru luare de mită pentru că nu s-a putut dovedi existenţa acestei fapte."
Codrin Gavra procuror

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite