Alți 16 colegi de clasă a lui Cosmin, băiatul care s-a împușcat în cap, au căzut examenul de bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul lui Cosmin Oneșan nu este singular în Liceul “Iuliu Maniu”. Din clasa lui, alți 16 elevi au căzut examenul național de bacalaureat. Proba la matematică se pare că a fost mult prea grea pentru tinerii de a XII-a.

Potrivit directorului școlii, Stelian Ionuțu, în acest an, promovabilitatea la nivelul liceului a fost de doar 19%. Numai în clasa unde învăța Cosmin Oneșan, 17 elevi nu au reușit să promoveze examenul maturității.

UPDATE Tânărul de 19 ani a promis dirigintei sale, înainte să plece în vacanță, că va învăța mai mult pentru a doua sesiune a bacalaureatului

“În rândul celorlalte Grupuri Industriale, școala noastră stă foarte bine. Alte instituții abia au ajuns la 10% grad de promovabilitate. Din păcate în acest an, măsurile de securitate, i-au speriat pe elevi”, a declarat în această dimineață, Stelain Ionuța, directorul școlii. Acesta mai spune că a predat Fizică la clasa lui Cosmin din luna septembrie.

“Au fost niște elevi buni, nu am avut probleme cu nimeni. Cosmin a fost un băiat frumos, spiritual, educat, care nu a creat probleme în toți acești ani. Nu ne putem explica gestul lui”, a continuat directorul școlii. Diriginta clasei lui Cosmin este de negăsit și ea, având în vedere că ea le-a fost și profesor de matematică, materia la care Cosmin a luat nota 2.95 la bacalaureat.

Directorul școlii mai spune că doamna dirigintă a făcut în fiecare zi pregătiri cu ei, la matematică, mai ales în perioada dinaintea examenelor. “S-a implicat foarte mult în pregătirea lor, dar tinerii sunt tineri. Parcă nu au vrut să înțeleagă că trebuie să învețe mai mult. Matematica nu este deloc o materie ușoară”, a adăugat Stelian Ionuțiu.

Antecedente: școală șocată de tupeul unor elevi

În luna octombrie a anului trecut, trei elevi de clasa a XII-a de la Liceul “Iuliu Maniu” au chiulit de la ore și au fost implicați într-un accident rutier. Trei elevi teribilişti au şocat o şcoală întreagă, după ce, în timpul orelor de curs, au fost implicaţi într-un grav accident de circulaţie. Tinerii, elevi în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Industrial „Iuliu Maniu”, au chiulit de la ora de Tehnologie Informatică şi au plecat până în comuna Sânleani.

Nu au mai reuşit însă să ajungă la destinaţie căci au avut un accident. Doi dintre ei au scăpat doar cu răni uşoare, în timp ce al treilea a necesitat şi o intervenţie chirurgicală.

Teribilism fără limite

În urmă cu trei ani, liceul la care cei trei învaţă a mai fost implicat într-un scandal, după ce mai mulţi elevi au fost prinşi că se băteau pe coridoarele şcolii.  Atunci, holurile liceului s-au transformat într-un adevărat câmp de luptă, protagonişti fiind peste 30 de elevi, din două clase, una de-a XI-a şi una de-a XII-a.

Bătaia a izbucnit în timp ce elevii celor două clase se îndreptau spre laboratoare, timp în care, din cauza aglometaţiei create, un elev din clasa a XI-a l-a înghiontit, din greşeală, pe unul dintre colegii săi din clasa mai mare.

În acel moment, elevii mai mari au tăbărât cu pumnii şi picioarele pe colegii lor, bătaia durând până la sosirea cadrelor didactice, care, cu greu au reuşit să-i despartă pe elevi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite