Alba: Rămâne cum s-a stabilit. Bolnavii psihic de la Baia de Arieş, transferaţi la spitalul din Zam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii de la Centrul de Sănătate din Baia de Arieş, unde există şi o secţie de psihiatrie cu 42 de bonavi, au protestat degeaba vineri. Unitatea medicală va fi închisă, iar bolnavii sunt duşi la Zam, în judeţul Hundoara.

Citiţi şi: Soluţie la desfiinţarea a trei unităţi medicale. 100 de angajaţi vor fi preluaţi de Spitalul Judeţean

Protest la Centrul de Sănătate din Baia de Arieş. Angajaţii nu au permis transferul bolnavilor psihic

Cinci bolnavi au fost transferaţi vineri după amiază la un spital din localitatea Zam, judeţul Huneodara. Alţi 14 bolnavi au fost pregătiţi sâmbătă pentru a fi transportaţi cu ambulanţele la aceeaşi unitate medicală.

Procesul este complicat şi de durată pentru că este nevoie de acceptul familiilor bolnavilor. Mai rămân pentru zilele următoare încă 23 de bolnavi. O parte dintre aceştia ar putea fi externaţi, în condiţiile în care familiile le-ar putea asigura medicaţia necesară.

image

„Suntem puşi în faţa faptului împlinit. Am aprobat ieri în şedinţa Consiliului local înfiinţarea căminului pentru persoane vârstnice şi a centrului medical de permanenţă. Avem promisiuni în sensul reorganizării spitalului judeţean şi înfiinţării la Baia de Arieş a unei secţii externe“, a declarat primarul oraşului, Gheorghe Bora.

Cereri de redistribuire la Direcţia de Sănătate Publică

Angajaţii centrului de sănătate au depus cereri de redistribuire la Direcţia de Sănătate Publică. Nu se ştie, însă, dacă se vor găsi locuri de muncă pentru toţi cei aproape 80 de oameni. Procesul de închidere îşi urmează cursul şi la spitalele din Zlatna şi Ocna Mureş. Pacienţii care nu pot fi externaţi sunt transferaţi la Aiud şi Alba Iulia.

image

„La Baia de Arieş este o situaţie specială. Nu există niciun medic la Centrul de Sănătate, dar am înţeles că unii de acolo nu vor să dea drumul pacienţilor, bolnavilor psihici, care nu au discernământ. Dar noi suntem pregătiţi şi pacienţii vor fi transferaţi de acolo. De două luni spun că aceste spitale nu vor avea finanţare, toată lumea a ştiut acest lucru, unii au înţeles acest mesaj, alţii nu“, declarat vineri ministrul Cseke Attila în legătură cu situaţia de la Baia de Arieş.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite