Alba: Soluţie la desfiinţarea a trei unităţi medicale. 100 de angajaţi vor fi preluaţi de Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Consiliului judeţean Alba s-a întâlnit vineri după-amiază la sediul Spitalului de Urgenţă din Alba Iulia cu reprezentanţii Centrului de Sănătate din Baia de Arieş şi spitalelor din Zlatna şi Ocna Mureş pentru a găsi o soluţie la decizia Ministerului Sănătăţii de a le desfiinţa.

Le întâlnire au participat preşedintele Consiliului Judeţean Ion Dumitrel, prefectul Ştefan Bardan, primarii Gheorghe Bora din Baia de Arieş şi Silviu Ponoran din Zlatna.

Soluţia propusă este ca 100 de persoane care lucrează la spitalele ce urmează a fi desfiinţate în judeţ să fie transferate la Spitalul Judeţean. În total în cele trei unităţi medicale lucrează aproximativ 250 de persoane, medici, asistente, infirmiere, personal TESA şi personal auxiliar.

„Am decis ca şi în judeţul Alba să aplicăm reforma sistemului de sănătate în limita celor 1.915 paturi maxime prevăzute de legislaţie şi a finanţării pentru acestea. Nu se opunem acestei reforme, dar vrem ca oamenii din toate colţurile judeţului să aibă acces la servicii de sănătate. Sperăm ca propunerea pe care o vom face minsiterului împreună cu Direcţia de Sănătate Publică să fie acceptată“, a delcarat preşedintele Consiliului Judeţean Ion Dumitrel.

Strategia prevede ca după preluarea angajaţilor, să fie înfiinţate secţii externe ale Spitalului Judeţean în cele trei oraşe, în limita numărului maxim de paturi care pot fi finaţate de Casa de Asigurări de Sănătate în Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite