Alba: GALERIE FOTO Protest la Centrul de Sănătate din Baia de Arieş. Angajaţii nu au permis transferul bolnavilor psihic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Centrului de Sănătate din Baia de Arieş au protestat astăzi împotriva deciziei ministerului Sănătăţii de a transforma unitatea în cămin de persoane vârstnice. Oamenii au blocat poarta pentru a nu permite transferul celor 42 de bolnavi internaţi la secţia de psihiatrie la un spital din judeţul Hunedoara.

Citiţi şi: Se închid spitalele. 42 de bolnavi psihic de la Baia de Arieş, transferaţi în Hunedoara

Situaţia s-a detensionat numai după ce s-a promis susţinerea un proiect prin care Centrul ar urma să devină secţie externă a Spitalului Judeţean.

„Ne vom întâlni cu conducerea Consiliului judeţean şi cu cea a Instituţiei Prefectului pentru a găsi o soluţie care să fie acceptată la minister“, a spus primarul din Baia de Arieş, Gheorghe Bora. Desfiinţarea centrului de sănătate va lăsă fără un loc de muncă 80 de persoane.

Secţia de bolnavi psihici-cronici tratează un număr de 42 de pacienţi din zona Munţilor Apuseni. La Baia de Arieş trebuiau să ajungă mai multe ambulanţe pentru transferul bolnavilor la un spital din judeţul Huneodara.

În urma protestului s-a decis anularea acţiunii de transfer a bolnavilor. Oficial, începând de astăzi unitatea din Baia de Aireş şi spitalele din Ocna Mureş şi Zlatna nu mai beneficiază de finanţare a serviciilor medicale, nu mai pot face internări, iar bolnavii ar trebui transferaţi la alte unităţi.

Fotografii de Tibi Todea:

image
image
image
image
image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite