Silviu Bian exclus de două ori din PDL: la Bucureşti şi la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O decizie de excludere a fost luată luni după-amiază de Biroul Permanent Judeţean al PDL Alba. Silviu Bian era până luni vicepreşedinte al organizaţiei PDL Alba. Acesta a fost reţinut sâmbătă de procurorii DNA, după ce a fost prins în flagrant cu suma de 82.000 de lei asupra sa primită de la subalterni.

Duminică, fostul preşedinte al ANOFM a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti pe o perioadă de 29 de zile. „Biroul Permanent Judeţean al PDL Alba, reunit astăzi în şedinţă de urgenţă, a luat in discuţie cazul fostului secretar de stat Silviu Bian. PDL Alba se delimitează clar de orice fapte de corupţie şi a decis excluderea din partid a domnului Silviu Bian“, se afirmă întrun comunicat de presă al PDL Alba.

Silviu Bian a fost demis şi din conducrea ANOFM, decizia anunţată duminică seara de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. Silviu Bian a fost exclus de două ori din PDL în cursul zilei de luni. De dimineaţă, decizia a fost luată de Biroul Permanent Naţional, iar după-amiază, de Biroul Permanent Judeţean Alba.

„Biroul Permanent Naţional al Partidului Democrat Liberal a hotărât excluderea din partid a domnului Silviu Bian. Astăzi s-a analizat acest caz. Nici nu cred că mai era nevoie de o analiză a activităţii domniei sale din moment ce dânsul a fost implicat într-o chestiune extrem de gravă. Pur şi simplu s-a analizat acest eveniment şi BPN a luat această decizie conform statutului Partidului Democrat Liberal.

Biroul Permanent Naţional al partidului poate analiza de la caz la caz problema fiecărui membru din PDL, în primul rând ne referim la demnitari, şi poate decide una dintre sancţiunile pe care statutul le prevede. Iar în cazul de faţă s-a hotărât excluderea din partid a domnului Bian“, a declarat deputatul Răzvan Mustea după şedinţa BPN.

Potrivit procurorilor DNA, sumele d ebani primite de Silviu Bian drept mită au fost pretinşi de către inculpat pentru ca, în calitate de ordonator principal de credite, să vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene şi destinate dezvoltării resurselor umane, reprezentând cofinanţarea acestora din fonduri proprii, în vederea bunei derulări a activităţii în cadrul proiectelor.

Citiţi şi: Fiul preşedintelui ANOFM a lovit, în 2008, un om cu BMW-ul pe trecerea de pietoni. Bărbatul a murit la spital

Presiunile şefului ANOFM după accidentul provocat de fiul său cu BMW-ul. Soţia victimei vrea daune de 100.000 lei VIDEO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite