Fiul preşedintelui ANOFM a lovit, în 2008, un om cu BMW-ul pe trecerea de pietoni. Bărbatul a murit la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Bian a provocat accidentul cu un autorturism BMW
George Bian a provocat accidentul cu un autorturism BMW

Reţinerea preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, de DNA, readuce în atenţie şi un accident rutier provocat în urmă cu trei ani de fiul său Alin George Bian. Bărbatul lovit pe trecerea de pietoni de BMW-ul condus de tânăr a murit după două luni.

Alin George Bian a primit cadou de la tatăl său un autoturism BMW imediat ce a împlinit 18 ani. Se întâmpla în anul 2008. În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2008, la ora 00.10, a lovit cu maşina un bărbat de 62 de ani, Ioan Man, care traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni din Alba Iulia.

Victima a suferit leziuni corporale grave, care au necesitat trei operaţii. În perioada cât s-a aflat în spital, Silviu Bian l-a convins să se împace şi i-a dat suma de 8.400 de lei. În septembrie acelaşi an, Ioan Man a decedat, iar cazul s-a transformat din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă, situaţie acre nu mai permite împăcarea părţilor. Tânărul conduce, însă, în continuare maşina.

Comunicatul de presă făcut public de IPJ Alba la vremea respectivă:
  “Bian George, de 18 ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism marca BMW, nu a acordat prioritate de trecere, accidentându-l pe numitul Man Ioan, de 62 ani, domiciliat în Alba Iulia, care era angajat regulamentar în traversarea străzii, prin loc marcat si semnalizat pentru trecerea de pietoni. În urma accidentului, victima a suferit leziuni corporale care, potrivit medicilor legişti, necesitau 55 de zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare. Pentru că la data de 06.08.2008, părţile s-au împacat, iar victima Man Ioan a retras plângerea depusă împotriva numitului Bian George, organele judiciare au dispus neînceperea urmăririi penale, conform art. 228, alin 4 şi art.10 lit.h. din Codul de procedură penala. Întrucât, la data de 08.09.2008 a survenit decesul numitului Man Ioan, iar la data de 23.09.2008 soţia acestuia a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia redeschiderea cazului, Parchetul şi-a însuşit propunerea şi a trimis dosarul, la data de 09.10.2008, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, în vederea continuării cercetărilor”.

Tânărul a fost trimis în judecată abia în iulie 2010. De atunci şi până în prezent instanţa a prelungit, doar, dovada de circulaţie a tânărului. Următorul termen va ave aloc în 1 noiembrie 2011 pentru când Alin George Bian este citat cu mandat de aducere.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite