Presiunile şefului ANOFM după accidentul provocat de fiul său cu BMW-ul. Soţia victimei vrea daune de 100.000 lei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leontina Man este soţia victimei din accidentul produs de fiul lui Silviu Bian
Leontina Man este soţia victimei din accidentul produs de fiul lui Silviu Bian

Soţia victimei lovită de fiul lui Silviu Bian cu BMW-ul în urmă cu trei ani povesteşte cum a făcut presiuni fostul preşedinte al ANOFM pentru a-şi scoate basma curată odrasla. Deşi tragedia s-a petrecut în 2008, până acum nu s-a dat nicio sentinţă în acest caz.

Arestarea preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, pentru luare de mită, readuce în atenţie şi un accident rutier provocat în urmă cu trei ani de fiul său Alin George Bian.

În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2008, la ora 00.10, a lovit cu maşina un bărbat de 62 de ani, Ioan Man, care traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni de pe strada Horea din Alba Iulia. Bărbatul se îndrepta spre casă şi mergea pe lângă bicicletă, în momentul în care a fost lovit de BMW.

„A făcut presiuni să nu moară în spital“


Victima, Ion Man, a suferit mai multe leziuni în urma accidentului de pe trecerea de pietoni de pe strada Horea din Alba Iulia. Bărbatul a fost supus, pe parcursul celor două luni de spitalizare,  la trei intervenţii chirurgicale la cap şi a avut un picior rupt.

Femeia povesteşte că pe durata spitalizării soţului său, Silviu Bian l-a vizitat la clinica din Cluj-Napoca unde a fost internat, dar nu s-a limitat doar la o vorbă bună şi la încurajări, ci ar fi făcut presiuni pentru a fi mutat la Spitalul de Urgenţă din Alba Iulia.

„O intervenit la Cluj să-l trimită la Spitalul de Urgenţă din Alba Iulia pe motiv că este bine. Cei de la Cluj m-au anunţat că soţul a fost mutat la Alba Iulia. Aici, medicii nu vroiau să-l primească, eu nu aveam ce să fac cu el acasă. L-am sunat pe domnul Bian să-i spun, dânsul a spus: «Lasă că vorbesc eu cu un amic de-al  meu», şi l-a internat în cele din urmă. L-au mai operat o dată la picior aici la spitalul din Alba Iulia“, aşa rememorează tragica întâmplare soţia sa, Leontina Man.

8.400 de lei, suma dată de Silviu Bian pentru împăcare


Femeia nu se fereşte să vorbească nici de „presiunile“ pe care le-a făcut Silviu Bian la adresa medicilor care l-au tratat la Spitalul de Urgenşţă Alba Iulia. „Insista aici, la Alba, la spital să nu moară în spital, să-i dea drumul acasă. M-am dus la spital şi medicii mi-au spus că-l externează, deşi era în perfuzii. Eu le-am spus că acasă nu pot să-i pun perfuzii, medicii ziceau că nu au locuri, totul ca să nu moară în spital, a făcut presiuni“, a continuat soţia sa.

„Târguiala“ pusă la cale de Silviu Bian s-ar fi petrecut, potrivit spuselor Leontinei Man, chiar în timp ce soţul său era pe patul de spital. „Domnul Bian l-a întrebat pe soţul meu, cât câştigi tu pe lună? Şapte milioane de lei vechi, a spus bărbatul meu. Mi-a spus, pe urmă, şi mie că a luat legătura cu soţul şi că l-a convins să ia banii. M-am dus la spital, şi într-adevăr îi lăsase banii acolo, 84 de milioane de lei vechi“, spune cu întristare Leontina. 84 de milioane de lei vechi echivalează cu salariul pe un an al victimei.

După două luni de la producerea accidentului bărbatul a decedat, pe 6 septembrie în spitalul din Alba Iulia. Leontina Man susţine că, după înmormântarea soţului său, n-a mai fost căutată de Silviu Bian

.

„Când a murit soţul meu l-am sunat să-i spun ce s-a întâmplat. El a răspuns «nu mă interesează, eu mi-am luat mâna de pe el», adică dăduse cei 84 de milioane de lei vechi“, susţine soţia victimei.

Vrea despăgubiri de 100.000 lei

Întrebată cum caracterizează mersul anchetei de la producerea accidentului şi până acum, Leontina a spus: „Silviu Bian a avut bani şi a ştiut unde să intervină. A obţinut un an de zile ca dosarul să rămână la Alba, la Poliţie. Ce s-ar fi întâmplat dacă l-ar fi omorât bărbatul meu pe fiul său? Tot aşa proceda?“, se întreabă Leontina.

Leontina Man, care  lucrează ca femeie de serviciu la Consiliul Judeţean Alba pentru un salariu de 500 de lei, susţine că a rămas şi fără apartament după moartea soţului său, întrucât nu a reuşit să mai plătească creditul bancar cu care îl cumpărase. Rata lunară era de 900 de lei.

Soţia victimei cere în instanţă despăgubiri de 100.000 lei. Alin Bian a fost trimis în judecată abia în iulie 2010. De atunci şi până în prezent, instanţa a prelungit, doar, dovada de circulaţie a tânărului. Următorul termen este programat în 1 noiembrie 2011, dată la care Alin George Bian este citat cu mandat de aducere.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite