Alba Iulia: UPDATE Recurs DNA la sentinţa privind cercetarea decanului Baroului de Avocaţi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decanul Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, reţinută ieri de procurorii DNA, este cercetată în libertate. Curtea de Apel Alba Iulia a respins propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Procurorii DNA au formulat recurs, care se va judeca la Bucureşti.

UPDATE: Doina Scutea a părăsit arestul IPJ vineri, în jurul orei 14.00, când a expirat ordonanţa de reţinere pe 24 de ore. Sentinţa Curţii de Apel a fost atacată cu recurs şi de avocaţii Doinei Scutea, care contestă interdicţiile impuse inculpatei.

Doina Scutea este cercetată penal pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în dosarul vânzării Hotelului Continental din Cluj-Napoca de către miliardarului Dorel Tamaş. Pe numele acestuia este emis din 1 aprilie 2011 un mandat internaţional de arestare preventivă în lipsă. Afaceristul este plecat din ţară şi se presupune că se află în Dubai unde deţine o proprietate imobiliară.

„Curtea de Apel Alba Iulia a dispus cu privire la inculpată măsura de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile şi i-a atras atenţia că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, se va institui faţă de aceasta măsura arestării preventive. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, împotriva ei fiind declarat recurs. Competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Recursul se va judeca săptămâna viitoare la instanţa din Bucureşti.

Citiţi şi: Decanul Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, cercetat în libertate în dosarul miliardarului Dorel Tamaş

Omul de afaceri Dorel Tamaş, miliardar în topul Forbes, arestat preventiv în lipsă pentru înşelăciune, delapidare şi spălare de bani

Doina Scutea, decanul Baroului de Avocaţi, are interdicţie să profeseze timp de 30 de zile

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite