Alba: Doina Scutea, decanul Baroului de Avocaţi, are interdicţie să profeseze timp de 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decanul Baroului de Avcocaţi Alba, Doina Scutea, are interdicţie de profesa ca şi avocat pentru o perioadă de 30 de zile. Interdicţia a fost impusă de Curtea de Apel Alba Iulia, care a judecat joi seara propunerea procurorilor DNA privind emiterea unui mandat de arest preventiv pentru 29 de zile.

Instanţa de judecată a respins propunerea procurorilor, dar a stabilit anumite interdicţii. „Pe lângă interdicţiile de a nu părăsi ţara, de a nu lua legătura cu inculpaţii şi martorii din dosar, a fost impusă şi interdicţia suplimentară de a nu profesa ca şi avocat pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu recurs de avocaţii inculpatei. Competenţa de judecată aparţine la Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“, a spus Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia. Doina Scutea a stat în arest preventiv, timp de 24 de ore, de joi până vineri la ora 14.00.

Recursul Decanului Baroului Alba va fi judecat în acelaşi timp cu cel formulat de procurorii DNA, care doresc în continuare cercetarea avocatei în stare de arest preventiv. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa în acest dosar la începutul săptămânii viitoare. Doina Scutea este acuzată de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în dosarul vânzării de către miliardarul Dorel Tamaş, a hotelului Continental din Cluj-Napoca. Prejudiciul stabilit în cauză este de 2 milioane de euro.

Citiţi şi: Decanul Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, cercetat în libertate în dosarul miliardarului Dorel Tamaş

Recurs DNA la sentinţa privind cercetarea decanului Baroului de Avocaţi în libertate

Omul de afaceri Dorel Tamaş, miliardar în topul Forbes, arestat preventiv în lipsă pentru înşelăciune, delapidare şi spălare de bani

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite