Alba Iulia: Dosarul „Corupţie la Finanţe“ pus pe rol la Curtea de Apel Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul „Corupţie la Finanţe“, în care sunt inculpaţi fostul director al DGFP Alba, Ştefan Bogin, şi decanul baroului de Avocaţi Alba Doina Scutea, a fost pus pe rol la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Judecarea dosarului a fost strămutată de la Alba Iulia la Târgu Mureş ca urmare a unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pronunţată la solicitarea avocatului Doina Scutea.

Aceasta a cerut strămutarea pe motiv că la Curtea de Apel Alba Iulia nu s-ar fi putut derula o judecată corectă în condiţiile în care vor fi martori în dosar o judecătoare de la această instanţă şi soţul acesteia, de profesie avocat.

Curtea de Apel Târgu Mureş a stabilit ca primul termen să aibă loc la 23 mai 2011. La Curtea de Apel Alba Iulia nu s-a intrat efectiv pe judecata de fond a dosarului. Avocaţii inculpaţilor au cerut amânarea de trei ori, din diferite motive, în aşteptarea deciziei de la ICCJ. De altfel, unul dintre avocaţii Doinei Scutea a fost amendat pentru că nu s-a prezentat la unul din termenele de judecată.

image

Ştefan Anghel Bogin, fostul director general de la DGFP Alba

Pe lângă Bogin şi Scutea mai sunt inculpaţi în dosar omul de afaceri Alexandru Duca şi foştii ofiţeri de informaţii Claudiu Vulpe, respectiv Radu Bogdan.

Citiţi şi: Fostul şef de la Finanţe şi decanul Baroului Alba, trimişi în judecată pentru corupţie

Decanul Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, şi directorul adjunct de la Finanţe, Ştefan Bogin, arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie

Avocatul decanului Baroului Alba, amendat cu 3.000 de lei. Nu şi-a motivat lipsa la procesul din dosarul „Corupţie la Finanţe“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite