Biologul român Mihai Muncuş din Alba Iulia, dat dispărut în Insula Raoul din Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un biolog în vârstă de 33 de ani din Alba Iulia, Mihai Nagy Muncuş, aflat într-o misiune de voluntariat în cadrul unui program de conservare al naturii derulat de Departamentul de Conservare (DOC) în Insula Raoul din Pacific (Noua Zeelandă), a fost dat dispărut în cursul zilei de luni, 2 ianuarie 2012.

Potrivit Departamentului de Conservare, se presupune că Mihai Muncuş ar fi fost surprins de un val pe ţărmul insulei Raoul în timp ce transporta aparatura utilizată în măsurarea temperaturii apei. Colegii acestuia au găsit maşina utilizată de biolog pe ţărm.

Căutările începute imediat după ce colegii săi voluntari i-au anunţat dispariţia, luni, 2 ianuarie, 6.00 dimineaţa ora Noii Zeelande (duminică seara, ora 20.00, ora României) nu au dat niciun rezultat până acum deşi au fost mobilizate un avion şi un elicopter. Colegii lui Mihai Muncuş au căutat, de asemenea, pe întreaga zonă de coastă a ţărmului dar nu au avut succes. Căutările au fost suspendate miercuri, 4 ianuarie.

Biologul român dispărut în Noua Zeelandă a fentat moartea cu două săptămâni în urmă

În Noua Zeelandă din octombrie 2011

„Având în vedere timpul destul de lung care a trecut de la dispariţia lui Mihai, ne îndreptăm spre un punct în care ne aşteptăm să nu mai fie în viaţă. Inima şi gândurile noastre sunt acum alături de familia lui din România“, a spus Tim Brandenburg, reprezentantul Departamentului de Conservare, structură ce este coordonată de guvernul Noii Zeelande. Declaraţia a fost postată miercuri după amiază (ora Noii Zeelande) pe site-ul DOC, când a fost anunţată şi suspendarea căutărilor.

Mihai Muncuş s-a alăturat echipei de biologi ca şi voluntar în luna octombrie 2011. Experienţa lui în activitatea pe munte şi munca în echipe mici în natură l-au recomandat pentru activitatea din Insula Raoul. „Ştim că Mihai a fost foarte fericit să poată contribui la programul de conservare de pe insulă. Era pasionat de munca lui, atât în Noua Zeelandă cât şi în România. Munca lui pe Insula Raoul a arătat că era o persoană foarte capabilă. Lipsa lui va fi resimţită din plin“, a completat Tim Brandenburg. Pe site-ul organizaţiei se mai precizează că va fi oferit întregul suport pentru plecarea în Noua Zeelandă a soţiei lui Mihai Muncuş, Kinga Nagy Muncuş.

image

Insula Raoul din Pacific. Click pe poză pentru o galerie foto cu biologul Mihai Muncuş

Biologul dispărut a înfiinţat împreună cu soţia sa Asociaţia Biounivers în judeţul Alba, organizaţie care şi-a propus să realizeze activităţi în scopul cunoaşterii şi ocrotirii naturii, monitorizării şi conservării biodiversităţii şi promovării conceptului de ecoturism. Principalele activităţi au fost dedicate zonei Munţilor Trascău. Detalii privind unul din proiectele Asociaţiei Biounivers au fost prezentate şi de ziarul Adevărul. Detalii aici: La Cheile Vălişoarei a fost amenajat primul traseu tematic din Depresiunea Trascăului

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite