Alba: Număr dublu de poliţişti pentru reducerea tragediilor pe „şoselele morţii“, DN 1 şi DN 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci persoane şi-au pierdut viaţa luna trecută, într-un accident grav între Sebeş şi Orăştie
Cinci persoane şi-au pierdut viaţa luna trecută, într-un accident grav între Sebeş şi Orăştie

DN 1 şi DN 7 vor fi monitorizate zilnic de 28 de agenţi de la Rutieră timp de trei luni, pentru reducerea tragediilor rutiere. În ultimii cinci ani, pe cele două şosele au avut loc cele mai multe accidente de circulaţie grave.

DN 1 şi DN 7 care tranzitează judeţul Alba s-au transformat oficial în zone negre pe harta rutieră a judeţului Alba. Este vorba despre şoselele cele mai periculoase care au fost incluse de poliţişti într-un program de reducere a riscului rutier. Depăşirile neregulamentare, viteza excesivă, nerespectarea distanţei în mers vor fi aspru sancţionate de poliţişti. 28 de agenţi de circulaţie, faţă de doar 13 câţi acţionează acum, vor fi responsabili de traficul de pe cele două artere rutiere, în perioada 15 iunie-15 septembrie. 

„DN 1 va fi împărţit în 3 sectoare de activitate: limită judeţul Sibu-municipiul Alba Iulia, municipiul Alba Iulia-municipiul Aiud, municipiul Aiud-limită judeţul Cluj. Pe DN 1 vor fi 20 de agenţi de poliţie, iar pe DN 7 opt agenţi de poliţie. Agenţii de circulaţie vor acţiona zilnic în zonele cu trafic intens de pe cele două drumuri naţionale. Maşinile din dotarea poliţiştilor vor folosi şi aparate de măsurat viteza, care s-a constatat că este una din cauzele principale ale producerii accidentelor rutiere grave“, a explicat chestorul Nicolae Căbulea, şeful IPJ Alba.

Puncte negre pe DN 1 şi DN 7

Statistica poliţiştilor de la Rutieră arată că, din cele 147 de accidente grave produse anul trecut în judeţ, 49 au avut loc pe cele două şosele naţionale. Consecinţele evenimentelor rutiere sunt îngrijorătoare: 16 morţi şi 56 grav răniţi. Seria tragediilor continuă şi în 2011. În primele cinci luni, au fost contabilizate nouă accidente grave, soldate cu tot atâţia morţi.

Citiţi şi: Accident cu cinci morţi între Sebeş şi Orăştie

Pe ambele drumuri naţionale a fost identificat câte un punct negru, adică zone în care au loc frecvent accidente rutiere grave. Pe DN 1, o astfel de „pată“ neagră a fost localizată pe raza comunei Miraslău, unde limita de viteză a fost stabilită la 50 de kilometri pe oră.  Statistica Poliţiei Rutiere arată că aici, în ultimii cinci ani, s-au produs 6 accidente grave, în urma cărora trei persoane au murit, iar alte şase au fost grav rănite.

Nici tragediile de pe DN 7 nu sunt de neglijat. Pe acest tronson punctual negru a fost localizat la Vinţu de Jos. Potrivit poliţiştilor, aici au avut loc în ultimii cinci ani, zece acccidente grave de circulaţie, în urma cărăra şi-au pierdut viaţa patru persoane, iar alte 13 au fost grav rănite.

Patru persoane au murit într-un accident rutier pe DN 7

147 km/h , recod de viteză pe DN 1

Punctul de referinţă al aglomeraţiei de pe cele două şosele naţionale este „nodul“ Sebeş, tranzitat zilnic de 44.000 de maşini, care ajung în şi dinspre DN 1 şi DN 7. Datele poliţiştilor arată că principalele  cauze ale tragediilor  produse pe cele două drumuri naţionale au fost depăşirea neregulamentară şi viteza excesivă.

Doi tineri aflaţi pe motocicletă au murit nevinovaţi într-un accident rutier

DN 1 a fost şoseaua pe care s-a înregistrat anul trecut,  recordul de viteză în Alba. Un motociclist a fost depistat  în timp ce „zbura“ cu 147 de km/h, între  Sebeş şi Sibiu. Un alt şofer teribilist aflat la volanul unui BMW  a fost  înregistrat în Alba Iulia cu viteza de 138 de km/h.

Anul trecut, în Alba au avut loc 147 de  accidente grave de circulaţie, în urma cărora au murit 57 de persoane.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite