Alba: CUMPLIT Accident cu cinci morţi între Sebeş şi Orăştie (FOTO VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul firmei New Generation Construct Sebeş, Luca Moretto, trei angajaţi ai săi şi şoferul taxiului care-i transporta au murit miercuri dimineaţă, în urma unui accident cumplit pe DN 7. Evenimentul rutier a blocat traficul  aproape patru ore pe una dintre cele mai circulate şosele din ţară.

Patronul italian de 45 de ani, Luca Moretto şi trei dintre angajaţii săi,toţi din Sebeş,  au făcut miercuri dimineaţa o comandă la firma „EUROTAXI“  Sebeş, pentru o cursă până la Arad.

Depăşire fatală

Pe DN 7, în zona localităţii Blandiana, între Sebeş şi Orăştie, în jurul orei 07.20, şoferul taxiului a intrat, potrivit poliţiştilor,  într-o curbă deosebit de periculoasă fără a se asigura şi a intrat frontal într-un  TIR care transporta sucuri,  condus de un şofer ceh.

image

„Şoferul taxiului, o Skoda , s-a angajat în depăşirea unei coloane de maşini  într-o curbă deosebit de periculoasă, semnalizată cu indicatoare corespunzătoare acestui sector de drum şi a intrat în coliziune frontală cu un autotractor. Şoferul taxiului şi ceilalţi patru pasageri au decedat la faţa locului“, a explicat Dan Toma, de la Poliţia Rutieră Alba. Circulaţia a fost întreruptă pe ambele sensuri aproape patru ore.

Coloana de maşini s-a întins pe zeci de kilometri

image

Cei cinci bărbaţi care şi-au pierdut viaţa în cumplitul eveniment rutier au fost scoşi dintre fiarele contorsionate de echipa de descarcerare a ISU Alba.

„Am intervenit cu două autospeciale, dintre care una pentru descarcerarea celor cinci bărbaţi din autoturismul Skoda  care şi-au pierdut viaţa“, a spus Ovidiu Costea, ofiţer la ISU Alba.

Citiţi şi:

Accident tragic pe DN 7. Cinci persoane au murit

Victimele aveau trupurile mutilate

 Imaginile de la faţa locului au fost terifiante atât pentru martori, cât şi pentru echipajele de intervenţie. Toate trupurile victimelor erau mutilate. „Este înfiorător, nu am mai văzut aşa ceva de când circul pe şoselele patriei. Parcă nu-mi vine să cred că este adevărat ce văd. Din păcate nu învăţăm că viteza ucide, nu iartă pe nimeni“, a spus unul dintre martorii evenimentului rutier de pe unul dintre cele mai circulate drumuri naţionale din ţară.

Din spusele colegilor, şoferul taxiului mort în accident, în vârstă de 32 de ani,  nu a lucrat în tura de noapte. „Nu a fost pe tură în noaptea de marţi spre miercuri. A anunţat la dispecerat că are o comandă din cartierul Kogălniceanu din Sebeş, până la Arad. Pe urmă am aflat de tragedie şi am venit la faţa locului. Este cumplit ce s-a întâmplat“, a declart unul dintre colegii şoferului de taxi.

La locul accidentului au venit rudele victimelor care şi-au pierdut viaţa.  „Toţi sunt morţi, nu mai este niciunul în viaţă? “, se întreba cu ochii în lacrimi soţia unuia dintre bărbaţii decedaţi. „Aştept cu înfrigurare să văd dacă este cumnatul meu, să vedem după descarcerare. Nici nu ştiu ce o să-i  spun sorei mele“,  a spus Codruţa.

image

 Luca Moretto, italianul de 45 de ani , era patronul firmei New Generation Construct Sebeş, societate specializată în  producţia de pardoseli metalice pentru hale industriale. Era căsătorit cu o româncă şi aveau o fetiţă. Apropiaţii spun că fratele său a murit în 2001, într-un accident rutier, tot în acceaşi zonă.

image

Potrivit polişiştilor  este cel mai grav accident soldat cu victime, produs în ultimul an, pe DN 7. În ianuarie 2010,  şase oameni au decedat în dreptul localităţii Balomir, comuna Şibot, după ce şoferul unuia dintre maşinile implicate în accident a făcut o depăşire neregulamentară.

image
image
image
image
Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite