Alba: Craterul blochează tranzacţiile imobiliare din Ocna Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii lasă din preţ dar nici aşa nu găsesc cumpărători. Notarii reuşesc cu greutate să obţină preţuri orientative ale imobiliarelor pentru raportul de expertiză pe care trebuie să îl întocmească în fiecare an.

Piaţa imobiliară din oraşul Ocna Mureş, aflată în criză de peste un an de zile, s-a prăbuşit total după alunecările de teren din urmă cu o săptămână. Nimeni nu se mai gândeşte acum să cumpere o proprietate imobiliară într-un oraş care, pentru câteva zile, a creat imaginea că se poate scufunda.

„Odată cu apariţia crizei în România este lesne de-nţeles că cele mai afectate zone au fost cele slab dezvoltate economic iar Ocna Mureş ocupă un loc principal într-un astfel de clasament negativ. Preţurile în domeniul imobiliarelor au scăzut cu aproximativ 50% , luând ca punct de referinţă anul 2007“, a spus Daniel Mermezan, expert imobiliar la agenţia Corelis din Alba Iulia.

Preţuri foarte mici la apartamente

Astfel, un apartament cu două camere într-o zonă bună din Ocna Mureş a ajuns să coste 15.000 de euro. „Dupa dezastrul provocat de alunecările de teren vânzătorii unui astfel de apartament s-ar mulţumi şi cu 12.000 euro. În momentul de faţă nu mai este nicio cerere de cumparare apartamente cel mai probabil dezinteresul fiind cauzat si de ultimele evenimente“, a completat Daniel Mermezan.

Ocna Mureş

Pe site-urile de specialitate este actual un anunţ de vânzare apartament într-un bloc aflat la 200 metri de crater. Preţul cerut este de 16.000 de euro. „După ce s-a întâmplat nu ştiu dacă o să reuşesc să îl mai vând. Aş lăsa din preţ câteva mii de euro dar nu ştiu dacă va fi deajuns“, a spus telefonic proprietarul apartamentului.

Piaţă mai activă acum doi ani

În perioada 2007 – 2008 a existat o anumită creştere a numărului de tranzacţii datorată evoluţiei pozitive a pieţei imobiliare la nivel judeţean şi naţional. „Au fost ani mai buni din punct de vedere a pieţei. Nu atât în ceea ce priveşte apartamentele şi casele, cât mai ales terenurile. Îmi amintesc că a existat o tranzacţie de câteva zeci de terenuri cumpărate de o persoană fizică din străinătate“, a spus Karacsony Marton Atilla, notar în Ocna Mureş, în perioada respectivă.

Ocna Mureş

Actualul notar din oraş, Mariana Petruţa, afirmă că în acest an au existat foarte puţine vânzări. „Sunt la Ocna Mureş din luna februarie 2010 şi am reuşit cu mare greutate să obţin preţuri orientative pentru raportul de expertiză pe care trebuie să îl întocmim în fiecare an“, a spus notarul.

Citiţi şi: Locuitori din Ocna Mureş: „Avem un oraş distrus! Cine va mai sta aici?“

Bişniţă cu marfă din supermarketul prăbuşit în crater. Un litru de ulei - 3 lei, o bere - 1 leu

Resturile din craterul de la Ocna Mureş nu pot fi curăţate până la primăvară

FOTO Vezi cum arăta Ocna Mureş înainte şi cum arată după dezastru

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite