Alba Iulia: VIDEO 20 de zile de închisoare pentru 40.000 de euro găsiţi la gunoi. Maria Boti consideră sentinţa nedreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria a pronunţat ieri sentinţa în dosarul în care Maria Boti este judecată pentru că nu a predat banii pe care i-a găsit la gunoi în decembrie 2009. Pedeapsa a fost pronunţată cu suspendare condiţionată. Maria Boti consideră că sentinţa este nedreaptă pentru că nu a furat banii.

Judecătoria Alba Iulia a pronunţat ieri sentinţa în dosarul penal în care Maria Boti, femeia care a găsit 40.000 de euro la gunoi în decembrie 2009, este judecată pentru „însuşirea bunului găsit“.

Instanţa a condamnat-o la 20 de zile de închisoare cu suspendarea executării condiţionate a pedepsei pe o perioadă de doi ani şi 20 de zile. De asemenea, a dispus recuperarea sumei de 9.000 de euro de la femeie.

Nu mai face recurs

Maria Boti nu a părut foarte afectată de sentinţa primită, deşi consideră că este nedreaptă. Femeia locuieşte împreună cu alţi patru membri ai familiei într-o baracă, fără energie electrică, la marginea oraşului.

„Nu mi se pare corect, pentru că eu nu am furat, am găsit banii într-o cizmă aruncată la gubelă. Dacă cizma era încărcată în maşina care duce gunoiul, oare se mai găsea ceva?“, s-a întrebat femeia în vârstă de 55 de ani. Maria Boti a spus că a plătit cheltuielile de judecată în valoare de 380 de lei şi că nu va mai face recurs.

image

"Eu nu mai fac nimic, dacă aşa a dat legea. I-am spus judecătorului că nu am de unde să dau banii înapoi, pentru că trăiesc din ceea ce găsesc toată ziua pe la gubele. Judecătorul a fost înţelegător, a zis că îmi dă pedeapsă cu suspendare. Până la urmă n-am spart, n-am furat, n-am făcut nimic, am găsit banii“, a completat Maria Boti.

image

Soţii Călin Todor şi Angela Todor s-au constituit parte civilă în dosar cu suma de aproximativ 10.000 de euro. 7.000 de euro sunt banii pe care i-a cheltuit Maria Boti înainte să fie descoperită de poliţie, iar 3.000 de euro au fost cheltuiţi de o persoană din satul Cunţa, comuna Şpring, de la care femeia a cumpărat o casă cu 22.000 de euro.

„Nu cred că femeia va avea de unde să înapoieze suma de bani. Pedeapsa este minimul care se putea da. Faţă de valoarea bunului găsit este o pedeapsă minoră“, a declarat avocatul părţilor civile, Ioan Galiş. Acesta a completat că se vor îndrepta în continuare pe cale civilă împotriva lui Alexandru Alecu, de la care a cumpărat casa Maria Boti, pentru a recupera măcar cei 3.000 de euro.

image

Banii au fost aruncaţi din greşeală de Angela Todor, care a făcut curăţenie înainte de sărbătorile de iarnă din anul 2009. Femeia nu a ştiut că soţul ei a schimbat banii în ghetele pe care le-a aruncat la ghena de gunoi. Cei doi au descoperit dispariţia banilor în 31 decembrie 2009, înainte de petrecerea de Revelion, dar au mers la poliţie în 4 ianuarie 2010.

Femeia care a găsit 40.000 de euro la gunoi a fost trimisă în judecată. Riscă închisoare sau amendă penală

Femeia care a găsit 40.000 de euro la gunoi a fost audiată de judecător. Maria Boti regretă că nu a predat banii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite