Alba Iulia: Femeia care a găsit 40.000 de euro la gunoi a fost audiată de judecător. Maria Boti regretă că nu a predat banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe rolul Judecătoriei Alba Iulia s-a aflat ieri dosarul în care femeia de origine romă, care a găsit 40.000 de euro la gunoi, este acuzată de „însuşirea bunului găsit“. Avocatul părţilor vătămate, Ioan Galiş, susţine că 7.000 de euro cheltuiţi de Maria Boti sunt bani pierduţi.

Maria Boti este acuzată de „însuşirea bunului găsit“ şi riscă închisoare de la o lună la trei luni sau amendă. Ieri la Judecătoria Alba Iulia a avut loc al doilea termen al procesului, după ce iniţial s-a început cu o amânare.

7.000 de euro, bani pierduţi

„Din cei 40.000 de euro, mai avem de recuperat 10.000 de euro. De la femeia de etnie romă ar trebui să recuperăm 7.000 de euro, iar de la familia din Cunţa, de la care aceasta a cumpărat o casă, alte 3.000“, a precizat Ioan Galiş, avocatul familiei Todor.

Banii au fost aruncaţi din greşeală de Angela Todor, care a făcut curăţenie înainte de sărbători şi nu a ştiut că soţul ei a schimbat banii în ghetele vechi pe care le-a aruncat la ghena de gunoi. Cei doi au descoperit dispariţia banilor în 31 decembrie 2009, înainte de petrecerea de Revelion, dar au mers la poliţie în 4 ianuarie 2010. Maria Boti a găsit la container ghetele norocoase.

„Am găsit ghetele lângă container, le-am luat şi le-am dus acasă. Le-am dus, apoi, în talcioc să le vând de două ori, dar nu le-a cumpărat nimeni. Una dintre fetele mele a băgat piciorul şi a simţit ceva în vârf. Aşa am găsit banii“, a spus Maria Boti.

image

Bucuroasă că a dat norocul peste ea, femeia şi-a cumpărat o casă în satul Cunţa din comuna Şpring. Femeia a dat 22.000 de euro pe casa în care nu a mai apucat să se mute. 11.000 de euro a înapoiat anchetatorilor, iar alţi 7.000 i-a cheltuit.

„Nu cred că femeia va avea de unde să înapoieze suma respectivă. Sincer vorbind, consider că cei 7.000 sunt bani pierduţi“, a declarat Ioan Galiş, după şedinţa de ieri.

A „topit“ banii

Maria Boti a recunoscut în sala de judecată greşeala comisă. „I-am topit“, a răspuns Maria Boti, în vârstă de 55 de ani, la întrebarea judecătorului în legătură cu ce a făcut cu cei 7.000 de euro, bani care nu au fost recuperaţi de anchetatori. „Am mâncat şi am băut. Am cumpărat o pereche de cizme, o geacă şi o pereche de pantaloni pentru copiii“, a spus Maria Boti la începutul anchetei.

„Cauza s-a judecat pe fond, inculpata a recunoscut şi a regretat fapta comisă. Parchetul a cerut o pedeapsă cu închisoare cu suspendare. Pentru fapta sa, pedeapsa este închisoare de la o lună la trei luni sau amendă penală. Rămâne la latitudinea instanţei. Noi ne vom îndrepta pe cale civilă pentru recuperarea celor 3.000 de euro de la proprietarii casei din Cunţa“, a mai spus avocatul Ioan Galiş.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite