Alba: UPDATE Femeia care a găsit 40.000 de euro la gunoi a fost trimisă în judecată. Riscă închisoare sau amendă penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Boti este acuzată de „însuşirea bunului găsit“ şi riscă închisoare de la o lună la trei luni sau amendă. Banii au fost aruncaţi din greşeală la gunoi, într-o pereche de ghete vechi, de o femeie din Alba Iulia care a făcut curat în apartament.Judecătoria Alba Iulia a stabilit pentru astăzi primul termen în dosarul în care Maria Boti este acuzată de „însuşirea bunului găsit“.

UPDATE: Procesul în care este judecată Maria Boti a început cu o amânare. Femeia a mers astăzi la Judecătoria Alba Iulia dar nu a auzit atunci când a fost strigată cauza de către grefieră. Se va prezenta din nou la proces peste o lună de zile.

Femeia de etnie romă, în vârstă de 55 de ani, din Alba Iulia, care a găsit la gunoi 40.000 de euro, aruncaţi din greşeală, a fost trimisă în judecată.

Judecătoria Alba Iulia a stabilit pentru astăzi primul termen în dosarul în care Maria Boti este acuzată de „însuşirea bunului găsit“.

image

Potrivit Codului Penal, femeia riscă închisoare de la o lună la trei luni sau amendă.

Mai au de recuprat 7.000 de euro

Poliţiştii şi procurorii din Alba Iulia au avut nevoie de un an de zile pentru a finaliza dosarul şi pentru a-l trimite în instanţă. Banii au fost găsiţi ascunşi într-o pereche veche de ghete, în luna decembrie 2009. Cea mai mare parte din bani, respectiv 33.000 de euro, a fost recuperată.

Cei doi soţi, Călin şi Angela Todor, au dorit la vremea respectivă să îşi păstreze anonimatul, motiv pentru care demersurile de atunci au fost intermediate de avocatul Ioan Galiş. Acesta a declarat că au aflat foarte târziu de faptul că femeia a fost trimisă în judecată.

image

Avocatul Galiş a primit din partea poliţiştilor banii găsiţi în ghete.

„Dosarul a stat şase luni la Parchet fără să se întâmple nimic. Probabil că au foarte multe dosare şi le iau atunci când le vine rândul“, a declarat avocatul Galiş, referindu-se la perioada îndelungată a cercetărilor.

„Pe noi ne ţine în loc procesul penal pentru că trebuie să aşteptăm finalizarea acestuia şi abia apoi putem să deschidem procesul civil pentru recuperarea restului de bani“, a completat avocatul. Familia din Alba Iulia mai are de recuperat suma de 7.000 de euro.

image

Banii recuperaţi.

Banii au fost aruncaţi din greşeală de Angela Todor, care a făcut curăţenie înainte de sărbători şi nu a ştiut că soţul ei a schimbat banii în ghetele vechi pe care le-a aruncat la ghena de gunoi. Cei doi au descoperit dispariţia banilor în 31 decembrie 2009, înainte de petrecerea de Revelion, dar au mers la poliţie în 4 ianuarie 2010.

image

Banii recuperaţi din ghete.

Poliţiştii au dat de urma banilor în mai puţin de o zi. „Am avut o experinţă nefericită la FNI şi nu am mai avut încredere în bănci, de aia i-am păstrat în casă. Era o pereche de ghete vechi, demodate, pe care nu le-am mai folosit. Atunci nu am realizat că banii sunt acolo. Ştiam că sunt undeva printre papuci, dar nu în acele ghete“, a spus femeia în urmă cu un an.

Ghetele, scoase la vânzare

Între timp, o femeie de etnie romă a luat din container ghetele norocoase. „Am găsit ghetele lângă container, le-am luat şi le-am dus acasă. Le-am dus, apoi, în talcioc să le vând de două ori, da' nu le-a cumpărat nimeni. Una dintre fetele mele a băgat piciorul şi a simţit ceva în vârf. Aşa am găsit banii", a spus Maria Boti.

image

Primul gând când au descoperit „comoara“ a fost să cumpere o casă în satul Cunţa, comuna Şpring. Deşi a dat banii, nu au mai apucat să facă contractual pentru că pe fir a intrat Poliţia.

CITIŢI ŞI: 40.000 de euro aruncaţi din greşeală la gunoi

               Comoara din ghete

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite