UPDATE: 40.000 de euro aruncaţi din greşeală la gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din Alba Iulia a fost foarte aproape să piardă 40.000 de euro, bani economistiţi în ultimii 10 ani. Suma respectivă, ascunsă de soţ într-un bocanc vechi, a fost aruncată de soţie la ghena de gunoi. Întâmplarea a avut loc înainte de Crăciun, iar lipsa banilor a fost remarcată abia în seara zilei de 31 decembrie 2009.

Banii au fost găsiţi de o ţigancă

Poliţia a fost sesizată doar în 4 ianuarie de către soţ (Călin T.). Până atunci cei doi susţin că au efectuat verificări pe cont propriu. Circuitul banilor a fost descoperit în mai puţin de o zi de poliţiştii din Alba Iulia. Bani au fost găsiţi la gunoi de o femeie de etnie romă, în vârstă de 54 de ani. Asupra acesteia, poliţiştii au găsit suma de 11.000 de euro.

„Femeia a declarat poliţiştilor că în data de 25 decembrie 2009 a cumpărat, împreună cu concubinul său, de 51 de ani, o casă într-un sat din judeţul Alba, cu suma de 22.000 euro. Cu ocazia cercetărilor efectuate de poliţiştii municipiului Alba Iulia s-a reuşit recuperarea sumei de 19.000 euro de la vânzătorul casei“, a spus Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba. Casa a fost cumpărată în comuna Şpring. Până azi s-a reuşit recuperarea sumei de 30.000 de euro.

„Au ascuns banii de frica hoţilor“

„Am avut o experinţă nefericită la FNI şi nu am mai avut încredere în bănci de aia i-am păstrat în casă. Era o pereche de ghete vechi, demodate pe care nu le-am mai folosit. Atunci nu am realizat că banii sunt acolo. Ştiam că sunt undeva printre papuci dar nu în acele ghete. Suntem căsătoriţi de 15 ani. Am făcut economii sperând că putem să ne construim o casă“, a spus, astăzi, soţia sub protecţia anonimatului. Cei doi sunt comercianţi ambulanţi de haine în pieţe. S-au prezentat la poliţie însoţiţi de un avocat.

„Iniţial, banii i-au pus în altă încălţăminte. Soţul a dus cizmele la reparat şi a mutat banii din cizme într-o pereche de ghete. Soţia ştia că sunt acolo, dar în cealaltă pereche. Au ascuns banii de frica hoţilor. Anul trecut şi-au cumpărat un teren şi anul acesta vroiau să îşi construiască o casă“, a spus avocatul Ioan Galiş.

Banii au fost predaţi avocatului de către comisarul Ciprian Dunca, comandantul Poliţiei Alba Iulia. Femeia şi bărbatul de etnie romă sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de „însuşire a bunului găsit“. Aceştia riscă pedeapsa cu închisoarea de la o lună la trei luni, sau amendă penală.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite