Alba: Trei morţi în accident rutier produs pe DN7 între un autoturism şi un TIR (UPDATE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul Naţional nr. 7 în zona comunei Şibot, la limita dintre judeţele Alba şi Huneodara, tinde să devină cel mai periculos drum din ţară. Trei persoane au murit marţi dimineaţă într-un accident de circulaţie pe acest drum.

UPDATE 13.50: Comunicat de presă de la IPJ Alba:

„La  data de 21.06 2011, ora 05.45, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat în legătură cu producerea unui accident rutier grav.
Echipa operativă s-a deplasat imediat la faţa locului şi a constat că, pe DN 7, la km. 351+960 metri, în afara localităţii Şibot, jud.Alba, D.N., de 58 ani, din municipiul Cluj Napoca, judeţul Cluj, în timp ce conducea autoturismul, a adormit la volan, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu autotractorul condus de K. V., de 53 ani, din Ungaria.

Ca urmare a accidentului, conducătorul auto D. N, P. D., de 73 ani şi soţia acestuia, P. A., de 66 ani, din Cluj Napoca, ambii pasageri în autoturism, au decedat. Cercetarea la faţa locului a fost efectuată de către echipa operativă constituită la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, condusă de către comisar şef de poliţie Crişan Laurenţiu – adjunct al şefului inspectoratului“.

Luminița Rac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Polăţie Județean Alba, a declarat că potrivit primelor cercetări efectuate la fața locului, cauza morții este oboseala la volan. „Şoferul maşinii Alfa Romeo, automobil în care se mai afla un pasager şi o pasageră, a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, izbind frontal un autotren care circula regulamentar din sens opus“, a precizat Luminiţa Rac. Toate cele trei victime sunt din Cluj-Napoca. Şoferul autoturismului avea 58 de ani. În maşină se mai aflau doi pasageri, soţ şi soţie, în vârstă de 73 de ani, respectiv 66 de ani.

image
image
image

UPDATE 08.50: Autoturismul implicat în accident este un Alfa Romeo înmatriculat în judeţul Cluj. Victimele se aflau în autoturism. Accidentul s-a produs exact la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara. A intervenit serviciul de descarcerare de la ISU Hunedoara şi poliţia din Alba.

image
image
image

UPDATE 08.30: Traficul rutier a fost reluat în condiţii normale la locul accidentului. Circulaţia a fost afectată total, respectiv parţial, aproximativ două ore.

Citiţi şi: CUMPLIT Accident cu cinci morţi între Sebeş şi Orăştie

UPDATE 08.00: Circulaţia se desfăşoară alternativ pe sensul Orăştie - Sebeş. Vinovat de producerea accidentului este şoferul autoturismului care a intrat pe constrasens şi s-a lovit de un autotren încărcat cu lemne.

Număr dublu de poliţişti pentru reducerea tragediilor pe „şoselele morţii“, DN 1 şi DN 7

UPDATE 06.50: Comunicat Centrul INFOTRAFIC:

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul autovehiculelor este blocat pe DN7, între Sebeş şi Orăştie la kilometrul 351, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un autotren.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa. Din păcate, nu există rute ocolitoare. Şoferii sunt sfătuiţi ca la apropierea de locul accidentului să pună în funcţiune luminile de avarie, în aşa fel încât autovehiculele să fie uşor observate de ceilalţi conducători auto care se apropie."

Şoseaua este blocată complet. Victimele sunt incarcerate în maşină motiv pentru care este nevoie de intervenţia serviciului specializat în descarcerare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

În urmă cu aproximativ o lună de zile cinci persoane au decedat într-un accident produs în aceeaşi zonă.

Vom reveni cu amănunte.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite