UPDATE Interlopul Claudiu Sibişean eliberat din arest. Are interdicţie de a părăsi Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un lider al lumii interlope din Alba Iulia a fost reţinut joi de poliţişti. Claudiu Sibişean este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, lovire sau alte violenţe, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

UPDATE 3: Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a decis vineri cercetarea în libertate a inculpatului Claudiu Sibişean. Bărbatul a plecat din arestul IPJ Alba, dar are interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile.

UPDATE 2: Claudiu Sibişean este fostul "locotenent" al liderului de necontestat al lumii interlope din Alba Iulia, Raul Rus, zis "Pricu". Sibişean a preluat "frâiele" grupării infracţionale conduse de Pricu, în perioada celor 5 ani cât acesta a fost închis la Penitenciarul Aiud. După eliberarea condiţionată, Raul Rus şi-a schimbat numele în Raul Hancheş, după soţie. În prezent este dat în urmărire internaţională în dosarul "Prostituate pentru VIP-uri" (detali aici) în care este acuzat de proxenetism şi trafic de minori.

UPDATE 1: Claudiu Sibişean are o condamnare de 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Sentinţa a fost pronunţată recent de Tribunalul Alba, iar, în prezent, dosarul este în recurs la Curtea de Apel Alba Iulia. Este vorba despre un scandal produs la Ighiu în octombrie 2009 (detalii aici).

Claudiu Mircea Sibişean este judecat alături de fratele său, Cozmin Stelian Sibişean, şi alţi 11 inculpaţi, la Tribunalul Vâlcea, pentru fapte din sfera criminalităţii organizate. Principala acuzaţie este aceea de constituire şi aderare la grup infracţional organizat. Alte acuzaţii se referă la trafic de minori, tentativă de omor, şantaj, distrugere.

Dosarul a fost trimis în instanţă în 2006 şi nici până în prezent nu a putut fi pronunţată o primă sentinţă de judecători. Cauza a fost strămutată la Vâlcea la solicitarea inculpaţilor. Următorul termen în dosar este programat în 29 iunie 2011. La termenul din luna aprilie, instanţa din Râmnicu Vâlcea i-a aprobat o deplasare de două săptămâni lui Claudiu Sibişean, în Germania, care urma să aibă loc în luna mai.

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia - Biroul de Investigaţii Criminale, l-au reţinut joi, pentru 24 de ore, pe învinuitul Claudiu Sibişan (37 ani).

Lider al lumii interlope autohtone, implicat în multe scandaluri în ultimii 10 ani, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, lovire sau alte violenţe, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

„Acesta este cunoscut cu antecedente penale, anchetat în mai multe rânduri de poliţişti, fiind un cunoscut lider al unei grupări infracţionale din Alba Iulia. În sarcina învinuitului s-a reţinut faptul ca în mod repetat a condus pe drumurile publice un autoturism care era radiat din circulaţie şi avea aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare false“, se afirmă într-un comunicat al IPJ Alba, Claudiu Sibişean a mai fost condamnat la închisoare, fiind eliberat condiţionat.

Învinuitul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Alba şi urmează ca în cursul zilei de vineri, 27 mai, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite