Alba Iulia: Eleve minore racolate cu forţa de la şcoală, drogate şi obligate să se prostitueze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infracţiunile apar în sarcina inculpatului George Virgil Dura, judecat în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“. Bărbatul le ameninţa pe minore cu bătaia şi astfel reuşea să le ducă de la şcoală la petreceri organizate pentru perieteni. Fetele erau obligate să ia droguri.

Rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“, în care 22 de persoane sunt judecate la Tribunalul Alba pentru infracţiuni din domeniul crimei organizate, surprinde realităţi terifiante despre modul de acţiune al inculpaţilor.

Unele dintre cele mai dure activităţi infracţionale apar în sarcina inculpatului George Dura, poreclit „Dragonu“. Acesta organiza petreceri, dintre care unele se întindeau pe parcursul a două zile, la care invita mai mulţi prieteni ce întreţineau relaţii sexuale cu minore ce erau drogate forţat.

Plasate la prieteni

Minorele erau racolate de George Virgil Dura de la liceele din Alba Iulia, de unde erau luate în pauze, de cele mai multe ori cu forţa. „Inculpatul racola minorele pe motiv că le iubeşte, după care le plasa la prieteni pe sume mici de bani sau chiar gratuit pentru a câştiga respectul acestora. În urma traumelor suferite fetele au abandonat şcoala“, se afirmă în rechizitoriul procurorilor.

Declaraţiile date de victime anchetatorilor surprind scene văzute doar în filme. „Am participat la mai multe petreceri organizate de George, zis Dragonu. Am fost obligată să consum substanţe etnobotanice, după care m-a pus să întreţin relaţii sexuale cu mai multe persoane. La fiecare petrecere întreţineam relaţii sexuale cu el apoi mă dădea la 5 – 6 prieteni. După ce consumam etnobotanice intram într-o stare de fericire. Nu eram conştientă pentru că altfel nu acceptam să întreţin relaţii sexuale“, a afirmat una dintre minore în declaraţia dată procurorilor.

„Aveam senzaţia că plutesc“

O altă victimă povesteşte cum a fost forţată să ia droguri. „Mi-a pus mâna în păr, mi-a dat o lovitură peste picioare după care am căzut în genunchi şi mi-a dat să trag pe nas. La 2 – 3 minute am început să mă simt fericită“, a susţinut tânăra. O a treia minoră dezvăluie modul în care era luată de la şcoală.

„Venea la mine la şcoală, în pauze, şi mă căuta pe colidor. Mă ameninţa cu bătaia şi de frică mergeam cu el. Eram forţată să trag pe nas un praf după care aveam senzaţia că plutesc şi aveam mai multă energie. Am fost la o petrecere de două zile şi am intreţinut relaţii sexuale cu mai multe persoane. Am tras 60 de plicuri de persoană“, a declarat fata.

Una dintre minore a scăpat din acest infern după ce a fost dusă de părinţi la rude. A revenit la Alba Iulia după un an şi s-a mutat la o altă şcoală. Toate fetele au fost incluse într-un program de consiliere psihologică. Gerge Virgil Dura mai este arestat preventiv într-o altă cauză pentru tâlhărie.

Restul inculpaţilor aflaţi în arest preventiv în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“ sunt: Teodor Şchiop zis „Puşcărie“ – liderul grupării, Antoniu Gabriel Bakai, Ioan Roşca zis „Joni“, Sergiu Cândea zis „Sega“, Ioan Decean zis „Nicu“, Claudiu Vulpe zis „Fox“, Adrian Bălan zis „Bălănel“, Marius Darius Câmpean.

Citiţi şi: Lotul „Prostituate pentru VIP-uri“ trimis în judecată. Printre inculpaţi sunt doi italieni şi un fost ofiţer SIE

Proxenetism, şantaj, trafic de minori şi cocteiluri „Molotov“ într-un dosar de crimă organizată

Fost ofiţer de informaţii arestat într-un dosar de crimă organizată

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite