Vezi de ce Facebook i-a interzis unei mame să posteze poze cu copilul ei nou-născut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce o americancă a pus poze profesionale pe pagina personală cu fiul ei, în prima zi de viaţă, Facebook i le-a şters şi, la scurt timp, a închis şi contul femeii.

Băieţelul familiei Walker din Memphis, Tennessee, s-a născut pe data de 15 februarie 2012 şi nu a trăit mai mult de opt ore, din cauza unei malformaţii congenitale extrem de grave. Micuţul avea anencefalie, un defect de tub neural rar, care se manifestă prin absenţa unor părţi ale creierului şi ale craniului.

Încălcau prevederile cu privire la conţinut

Deşi ştiau că băieţelul nu va supravieţui mai mult de o zi, părinţii, Heather şi Patrick Walker, au decis să facă o şedinţă foto profesională împreună cu micuţul, pentru a rămâne pentru totdeauna în amintirea lor şi pentru a le împărtăşi cu familia şi cu prietenii care nu au putut să vină să-l vadă, a declarat pentru Fox News mama copilului.
Însă, imediat după ce au postat pozele pe Facebook, reprezentanţii reţelei de socializare le-au şters. Singura explicaţie oferită a fost că încălcau prevederile cu privire la conţinutul fotografiilor admise. „Permit tuturor să posteze imagini cu persoane aproape dezbrăcate, dar eu nu am voie să pun poze cu una dintre cele mai frumoase creaţii ale lui Dumnezeu", s-a revoltat femeia.

Citeşte şi:
Nu-ţi verifica prea des e-mailul, fiindcă te poţi îmbolnăvi

A fost închis într-o celulă fără toaletă după ce a înghiţit un diamant de 20.000 de dolari

Ce motive poate invoca Facebook pentru ştergerea pozelor

Există nouă tipuri de conţinut care poate fi considerat ofensiv şi care poate fi şters:
-violenţă şi ameninţări;
-autoflagelare;
-hărţuire, şantaj şi intimidare;
-discursuri care denotă sentimente de ură;
-violenţă grafică;
-nuditate şi pornografie;
-atac la identitatea şi la intimitatea cuiva;
-încălcarea proprietăţii intelectuale;
-phishing şi spam.

Este adevărat că unele dintre ele îl arătau pe micuţ fără căciuliţă şi se putea observa capul diform al acestuia. Dar, potrivit mamei copilului, fotografiile cu fiul ei nu se încadrau în niciuna dintre aceste categorii.
De aceea, împreună cu mai mulţi prieteni, femeia a început să protesteze prin postarea repetată a fotografiilor, până când reprezentanţii reţelei i-au închis, pur şi simplu, contul. Familia femeii a trimis mai multe scrisori de protest reprezentanţilor reţelei de socializare, dar aceştia nu au oferit încă niciun răspuns, se arată într-un articol publicat pe dailymail.co.uk.

Cât de mult beau europenii la serviciu

Nu este prima eroare

Aceasta nu este prima oară când Facebook şterge imaginile postate de mame cu copilul lor bolnav. Luna trecută, Dianei Cornwell i s-a impus să şteargă fotografiile cu băieţelul ei de 7 ani bolnav de sindromul Down.
După ce a luat legătura cu reprezentanții rețelei de socializare şi le-a cerut epxlicaţii, Diana a primit scuze din partea acestora, care au invocat „eroarea umană".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite