Revoluţia telefoanelor mobile: ziua a doua la Târgul de Tehnologie Mobilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung a fost una din vedetele Târgului de la Barcelona
Samsung a fost una din vedetele Târgului de la Barcelona

Prima zi de la Mobile World Congress 2012, de la Barcelona, a stabilit noi standarde pe piaţa telefoanelor mobile inteligente.

UPDATE 4

Asus a lansat la Târgul de Tehnologie Mobilă de la Barcelona un dispozitiv hibrid nemaivăzut pe piaţă: Padfone este un telefon care se transformă în tabletă, apoi aceasta poate deveni un laptop.

Asus Padfone este la început un telefon mobil inteligent de 4,3 inci cu sistem de operare Ice Cream Sandwich şi un procesor dual core de 1,5 Ghz.

Compania taiwaneză oferă posibilitatea de a introduce acest smartphone într-un spaţiu din spatele unei tablete, ca şi cum s-ar monta o baterie. Dispozitivul de 10,1 inci asigură energie suplimentară telefonului şi un ecran mai mare. „Creierul" principal este reprezentat de procesorul telefonului, dar partea grafică este asigurată de către tabletă. Cu ajutorul acesteia, Asus promite o autonomie a bateriei de nouă ori mai mare.

Citeşte mai mult: Metamorfoză mobilă: telefonul care devine tabletă şi apoi laptop

UPDATE 3

Samsung a recunoscut în cadrul unei conferinţe de presă din cadrul Târgului de Tehnologie de la Barcelona că o duce rău în categoria tabletelor, acolo unde iPad şi Amazon Kindle Fire sunt dispozitivele de top.

Un reprezentant al companiei sud-coreene a recunoscut: „Sincer, nu o ducem deloc bine pe piaţa tabletelor".


Pentru a remedia acest lucru, Samsung a lansat mai multe gadgeturi la Barcelona cu care încearcă să cucerească o piaţă pe care nu s-a descurcat niciodată bine.

Citeşte mai mult: Samsung: „Nu o ducem deloc bine pe piaţa tabletelor"

UPDATE 2

Târgul de Tehnologie de la Barcelona nu este doar despre telefoane mobile şi tablete. Ford a ales să prezinte noul model B-Max, dotat cu tehnologie Sync Voice Command, care va permite şoferilor să controleze mai multe funcţii prin comenzi vocale.

Sistemul foloseşte vocea şoferului pentru a selecta muzica, a face apeluri telefonice sau pentru a căuta trasee pe GPS. De asemenea, poate să dea şi apeluri de urgenţă singur în cazul unui accident.

Citeşte mai mult: Smartphone-ul devine asistentul şoferilor de Ford

UPDATE 1

Congresul Tehnologiei Mobile de la Barcelona are în prim plan marile lansări ale firmelor celebre: Samsung, HTC sau LG. Cu toate acestea, la târg România a trimis nouă companii din domeniul tech&IT.

Cele nouă companii sunt Visual Fan (producătorii smartphone-urilor şi tabletelor Allview), Appscend, Arobs Transilvania Software, iQuest, It Six Global Services, Pentalog High Tech, Qualteh, Thinslices şi Transilvania Software.

Citeşte mai mult: Companiile româneşti care participă la evenimentul anului în domeniul tech&IT

HTC, LG, Huawei şi ZTE au prezentat dispozitive cu procesor quad core, un procesor care devine regulă de bază pentru smartphone-uri. HTC One X, LG Optimus 4x HD, Huawei Ascend D şi ZTE Era au arătat că producătorii nu au limite în ceea ce priveşte performanţele dispozitivelor lansate.

Astăzi vom prezenta cele mai importante lansări şi evenimente de la Târgul de Tehnologie Mobilă de la Barcelona.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite