Companiile româneşti care participă la evenimentul anului în domeniul tech&IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Congresul Tehnologiei Mobile de la Barcelona are în prim plan marile lansări ale firmelor celebre: Samsung, HTC sau LG. Cu toate acestea, la târg România a trimis nouă companii din domeniul tech&IT.

Cele nouă companii sunt Visual Fan (producătorii smartphone-urilor şi tabletelor Allview), Appscend, Arobs Transilvania Software, iQuest, It Six Global Services, Pentalog High Tech, Qualteh, Thinslices şi Transilvania Software.

Acestea participă la Barcelona sub stindardul romaniaIT, o iniţiativă public-privată lansată în 2006 şi care include Ministerul Economiei şi Comerţului, Asociaţia Română pentru Electronică şi Industria de Software (ARIES) şi companii din domeniu. Din martie 2007, romaniaIT participă la evenimente internaţionale pentru a promova organizaţiile româneşti.

Care sunt firmele participante şi cu ce se ocupă?

Majoritatea companiilro de la eveniment sunt în domeniul proiectării programelor, dar Allview face notă discordantă. Compania fondată în 2002 a fabricat telefoane simple cu două cartele SIM, dar de anul trecut a lansat primul smartphone dual SIM românesc şi tablete cu Android. Pentru Mobile World Congress Allview a ales să prezinte smartphone-urile sale AllDro dotate cu sistem de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich.
Appscend este o firmă fondată în 2010 la Bucureşti de către Sebastian Văduva şi se ocupă de construirea de aplicaţii pentru telefoanele mobile.

Arobs Transilvania Software a fost fondată în 1998 la Cluj Napoca şi se ocupă de software-uri pentru automatizarea vânzărilor, informatizarea agenţiilor de turism, automatizarea locurilor de parcare, navigare GPS şi localizarea parcului auto pentru firmele de transport şi PDA-uri clasice.

iQuest este tot din Cluj Napoca şi se ocupă de arhitectura software-urilor, având birouri în şase oraşe europene şi 400 de angajaţi.

It Six Global Services este o firmă din Craiova , fondată în 2005 şi construieşte programe pentru automatizarea restaurantelor, preluarea comenzilor şi controlul finanţelor.

Pentalog High Tech a fost fondată în 1993 la Braşov şi construieşte aplicaţii pentru iPHone, iPad, Android, Symbian sau BlackBerry.
Qualteh realizează aplicaţii Business pentru BlackBerry, programe de eficientizare a vânzărilor şi softuri pentru operaţiuni de pontaj.

Thinslices este o firmă de software din Iaşi şi oferă soluţii de management IT, consultanţă în domeniu şi soluţii mobile şi web.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite