Anonymous România ar fi spart site-ul DIICOT. Reprezentanţii Direcţiei spun că informaţia este falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hackeri asociaţi grupării Anonymous ar fi spart site-ul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în noaptea de vineri spre sâmbătă.

UPDATE

Purtătoarea de cuvânt  DIICOT, Nadina Spânu, a declarat pentru adevarul.ro că informaţia prezentată de către ziare.com este falsă şi nu a fost vorba de niciun atac în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar site-ul a fost funcţional mereu.

Potrivit ziare.com, atacul ar fi fost dat în jurul orei 2.00, dar pagubele ar fi fost remediate rapid de către specialişti, care au reuşit să refacă site-ul în scurt timp.

Cei care au intrat sâmbătă dimineaţă pe siteul DIICOT ar fi văzut mesajul „www.diicot.ro under ddos attack...we sailed it".

Un atac de tip Ddos („distributed denial of service attack") constă în încărcarea unui server online până când acesta ajunge la suprasaturare. Acesta se face prin numeroase cereri de comunicare cu serverul. De asemenea, atacul asupra DIICOT a implicat şi o tentativă de „deface", adică postarea unui mesaj suplimentar pe pagina de start.

Citeşte şi:

Hackerii Anonymous au spart site-ul Primăriei Alba Iulia. Ce mesaj i-au lăsat primarului
Anonymous România: mult teribilism, meserie puţină
VIDEO Anonymous atacă din nou în România! Site-ul biroului FMI din România a fost spart

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite