Hackerii Anonymous au spart site-ul Primăriei Alba Iulia. Ce mesaj i-au lăsat primarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvăluirea atacului informatic apare chiar pe site-ul grupului de hackerii Anonymous. Activiştii online spun că au divulgat pe internet informaţii existente în baza de date a Primăriei Alba Iulia şi că nu se vor opri aici.

Hackerii de la Anonymous se lauă chiar pe site-ul grupului că au spart pagina oficială de internet a Primăriei Alba Iulia, www.apulum.ro, în 9 ianuarie 2012.

Se pare că n-au avut prea mari dureri de cap, dacă luăm în calcul că totul a durat 10 minute. Activiştii susţin că informaţiile din baza de date a Primăriei au fost divulgate pe internet. „Bună domnule primar al oraşului Alba Iulia. Ne-a luat 10 minute din timpul nostru preţios să citim câteva mesaje de pe forum-ul de pe site-ul www.apulum.ro. A fost o decizie proastă, deoarece am fost forţaţi să divulgăm baza voastră de date“, se arată în mesajul postat pe site-ul grupului Anonymous.

Hackerii cer demisia primarului

Mai interesant este mesajul adresat de „hacktivişti" primarului Mircea Hava.  „Sperăm să vă bucuraţi, cum alţii s-au bucurat, insă oamenii din oraş, aşteaptă demisia dvs. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, vom acţiona din nou. În timp, baza voastră de date e facută publică pe internet.. sperăm că nu vă supăraţi din cauza aceasta… chiar nu aveţi de ce”, mai susţin activiştii Anonymous.

Citiţi aici mesajul în limba engleză postat pe site-ul Anonymous

 Semnalele trase de comunitatea  de hackeri s-au înmulţit după ce Statele din Uniunea Europenă au semnat,  în Japonia, tratatul internaţional ACTA, care reglementează produsele contrafăcute şi-şi întinde influenţa şi asupra pirateriei online. Conform site-urilor de specialitate, ACTA va reduce libertăţile pe internet. Printre ţările care au semnat tratatul la Tokyo se numără Polonia,Franţa, Finlanda, Irlanda, Italia, Portugalia, România, Grecia şi celelalte 21 de ţări ale Uniunii Europene, anunţă Associated Press. Până acum ACTA fusese semnată de Australia, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore şi Statele Unite ale Americii.

Hackerii de la Anonymous susţin pe internet că nu sunt o organizaţie de niciun fel, ci oameni de pe internet care „luptă împotriva sclavagismului economic şi monetar“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite