Orgasmele feminine provocate de exerciţiile fizice. Mit sau realitate?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orgasmelor induse prin abdomene sunt cunoscute şi sub numele de „abdogasme”
Orgasmelor induse prin abdomene sunt cunoscute şi sub numele de „abdogasme”

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Indiana, fenomenul femeilor care experimentează orgasmul în timpul exerciţiilor fizice nu este un mit, ci este cât se poate de adevărat...

Fenomenul abdogasmelor a început să fie popularizat pe internet abia în urmă cu cinci ani, când a fost menţionat într-un blog al unui editor al revistei Men's Health, însă încă din 1953 un studiu al sexologului Alfred Kinsey releva faptul că circa 5% dintre femei au experimentat orgasmul în timpul exerciţiilor fizice.

Citeşte şi:
De ce unele persoane au dureri de cap după sex

Cum alegeţi cel mai bun moment pentru sex

Potrivit unuia dintre autorii studiului Universităţii Indiana, nu se ştie cu precizie cât de frecvent este fenomenul, ci doar că el există cu certitudine. Studiul a fost realizat pe 370 de subiecte care fie au avut un orgasm, fie au experimentat doar plăcerea sexuală, fără a-l atinge, în timpul unui exerciţiu fizic. Aproape jumătate dintre cele ce au avut un abdogasm au declarat că dacă vor, îşi pot induce orgasmul.

Activităţile fizice care le-au provocat primul orgasm de acest tip au fost „abdomenele", căţăratul pe stâlpi ori sfori, ridicarea de greutăţi, alergatul, stretching-ul, yoga, aerobicul, înotul, dansul şi altele.

Citeşte articolul integral pe stiintasitehnica.com

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite