De ce unele persoane au dureri de cap după sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă te confrunţi des cu această problemă, ia un medicament antiinflamator înainte de a face sex
Dacă te confrunţi des cu această problemă, ia un medicament antiinflamator înainte de a face sex

Când sexul dă dureri de cap, motivul este de obicei efortul fizic ce duce la o dilatare a vaselor de sânge din creier. Durerile puternice de cap sunt însă alarmante!

În funcţie de momentul în care se instalează, există două tipuri de dureri de cap care apar în timpul contactelor sexuale, potrivit specialiştilor Clinicii Mayo din SUA. Unele apar înaintea orgasmului şi au de regulă o intensitate moderată. Acest tip de durere este resimţită de ambele părţi ale capului şi poate fi însoţită de o rigiditate a musculaturii gâtului şi a celei a maxilarului. Cauza este tocmai încordarea muşchilor gâtului şi capului în timpul contactului sexual. Cefaleea durează de la câteva minute la câteva ore şi nu este alarmantă, dar poate reduce plăcerea sexuală.

Cel de-al doilea tip de durere, mai frecvent, se instalează subit, imediat după orgasm şi este descris de multe persoane ca fiind asemănătoare unor pulsaţii puternice sau a unor înţepături de cuţit, pe o parte a capului de regulă. De cele mai multe ori, de vină pentru aceste dureri sunt creşterea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac ca urmare a excitării şi a efortului fizic din timpul actului sexual. Ca urmare, vasele de sânge din creier se dilată şi aplică presiune pe structurile cerebrale învecinate, generând durerea. Ea nu trebuie să te alarmeze însă.

Ambele tipuri de dureri de cap apar ocazional sau pot să aibă o frecvenţă crescută o perioadă (de exemplu, la fiecare contact sexual, vreme de o lună-două), pentru ca apoi să nu te mai confrunţi cu ele mulţi ani.

Nu le neglija pe cele severe!

Există şi situaţii, din fericire destul de rare, când durerea de cap apărută în timpul sau imediat după contactul sexual poate semnala o problemă gravă, care trebuie să ne trimită de urgenţă la spital: o hemoragie cerebrală cauzată de ruperea unui anevrism (vas de sânge dilatat). Ea survine pe fondul creşterii tensiunii arteriale în urma excitării şi efortului fizic. Durerea în asemenea cazuri este foarte puternică, insuportabilă şi nu dispare după administrarea de medicamente analgezice sau antiinflamatoare.

Şi accidentul vascular cerebral poate surveni în timpul unui contact sexual, iar el se manifestă, de asemenea, prin dureri de cap severe. Fii atent şi la alte simptome, cum ar fi: vederea neclară sau dublă (uneori chiar pierderea totală a vederii), tulburările de vorbire şi de deglutiţie, starea de confuzie, ameţeala, pierderea echilibrului şi coordonării, greaţa şi vărsăturile ori senzaţia de „înţepenire" a gâtului.

Citeşte şi:
Testează-ţi gratuit vederea!

Ce pot ascunde durerile în piept

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite