Cum alegeţi cel mai bun moment pentru sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoaşterea bioritmului sexual vă ajută să găsiţi mai uşor momentul din zi când partenerul de viaţă are mai multă disponibilitate pentru „jocurile" intime.

Bărbatul este mai activ din punct de vedere sexual dimineaţa, femeia seara. De ce? Specialiştii explică aceste diferenţe prin faptul că dorinţa sexuală a fiecăruia dintre cele două sexe este dictată de hormoni diferiţi. De exemplu, în cazul bărbaţilor, testosteronul (hormonul sexual masculin) este eliberat în cele mai mari cantităţi în organism dimineaţa, mai precis între orele 7 şi 9.
Şi asta nu e tot. În acest interval orar se secretă în organism şi o cantitate considerabilă de cortizol, hormon eliberat, în mod normal, pentru a ne linişti în situaţiile stresante. Combinaţia de testosteron şi cortizol are pentru bărbaţi un rezultat reflex: erecţia matinală. Potrivit studiilor, la ora 7, nivelul hormonilor masculini este cu 20 la sută mai crescut decât în alte momente ale zilei. Iar bărbaţii care se trezesc puţin mai târziu, în jurul orei 9, au o cantitate de hormoni chiar cu 50 la sută mai mare.

Citeşte şi:
Contraceptivele scad plăcerea sexuală la femei, dar întăresc relaţia

Femeile care ordonă în casă fac mai rar sex decât cele cu puţină autoritate

Femeile, mai dornice la prânz

Principalul dezavantaj în această situaţie este că partenerele lor au cel mai scăzut libido dimineaţa, ceea ce înseamnă că sexul este ultimul lucru la care ele se gândesc în acest moment al zilei. De fapt, în prima parte a zilei este aproape imposibilă o sincronizare a libidourilor, susţin psihologii. Pentru că femeile încep să-şi ascută simţurile legate de sexualitate de-abia în jurul prânzului, când doriţa sexuală a bărbatului este înlocuită cu stresul de la serviciu.
Totuşi, între orele 13 şi 16 există un moment când libidourile ambilor parteneri ating punctul culminant. Aşadar, dacă vă puteţi întâlni în pauza de masă, profitaţi de moment, pentru că două ore mai târziu dorinţa sexuală scade în cazul ambilor parteneri.

Paradox: Partenerii fericiţi în căsnicie divorţează mai repede

Seara, cu libidoul la unison

Deşi hormonii masculini ajung din nou la un nivel ridicat în jurul orei 19, iar cei feminini sunt mai activi de-abia la ora 22, undeva între aceste ore cei doi parteneri se pot sincroniza pentru a atinge satisfacţia maximă. Însă cu cât vă îndepărtaţi mai mult de ora 22, cu atât şansele ca el să adoarmă imediat după sex sunt mai mari, pentru că în acest moment al zilei, organismul bărbatului este foarte obosit, iar simţurile lui se atenuează.

În ce zile ale lunii?

Dorinţa sexuală, mai ales cea a femeilor variază şi în funcţie de zilele lunii, de ciclul lunar. Mai precis, femeile au cel mai crescut libido cu puţin timp înainte de ovulaţie, când este şi cel mai fertilă. Asta pentru că organismul ei este creat astfel încât să favorizeze perpetuarea speciei. Pentru cei care vor să ştie exact când anume în lună este acest moment, ovulaţia se produce în a 14-a zi a ciclului (calculând din prima zi a ciclului menstrual). Bineînţeles, există şi excepţii: unele femei simt mai intens dorinţa sexuală cu puţin timp înaintea sau chiar în timpul ciclului menstrual. Cât despre bărbaţi, aceştia au disponibilitate constantă, fără variaţii pe parcursul lunii.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite