Femeile care ordonă în casă fac mai rar sex decât cele cu puţină autoritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile care au o putere de decizie mai mare în propria casă au o viaţă sexuală mai puţin activă decât cele cu autoritate redusă, susţin cercetătorii de la Şcoala de Sănătate Publică "Johns Hopkins Bloomberg", din Marea Britanie.

Oamenii de ştiinţă au analizat legătura dintre autoritatea femeilor măritate şi frecvenţa actului sexual în viaţa de familie, scrie publicaţia "The Telegraph".

Cercetătorii de la Şcoala de Sănătate Publică "Johns Hopkins Bloomberg" au descoperit că femeile cu putere de decizie în casă fac mai rar sex cu partenerii lor, decât cele ce au mai puţină autoritate.

"Există un tipar relevant pe care l-am observat în cupluri din şase ţări diferite", a declarat coordonatorul studiului, profesorul Michelle Hindin.

"Cu cât femeia ia mai multe decizii de una singură, comparativ cu cea care ţine cont şi de părerea partenerului, cu atât timpul care trece între partidele de sex din cuplu este mai mare", a adăugat Hindin.

Cercetătorii conduşi de Michelle Hindin din cadrul Şcolii de Sănătate Publică "Johns Hopkins Bloomberg" au analizat datele obţinute de la cupluri căsătorite din Ghana, Malawi, Mali, Rwanda, Uganda, şi Zimbabwe.

În timp ce, pentru femei, luare deciziilor în familie influenţează frecvenţa partidelor de sex din cuplu, în cazul bărbaţilor autonomia în relaţia nu condiţionează activitatea sexuală.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite