Contraceptivele scad plăcerea sexuală la femei, dar întăresc relaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile care iau pilule contraceptive sunt mai grijulii cu partenerii
Femeile care iau pilule contraceptive sunt mai grijulii cu partenerii

Femeile care iau pilule contraceptive sunt mai puţin atrase de partenerii lor şi mai puţin satisfăcute sexual, dar reuşesc să menţină o relaţie de cuplu liniştită, care durează mai mult.

Cercetătorii de la Universitatea britanică din Stirling au analizat beneficiile şi dezavantajele metodei contraceptive pe bază hormonală în viaţa de cuplu.

Studiul efectuat pe 2.500 de cupluri arată că unul dintre efectele negative ale pilulelor pentru prevenirea sarcinii este scăderea plăcerii femeilor în timpul partidelor de sex. Totodată, ele se simt mai puţin atrase sexuale de partenerii lor.

Ca beneficiu vine, însă, consolidarea relaţiei de cuplu. Femeile care iau pilule contraceptive sunt mai satisfăcute în privinţa chestiunilor non-sexuale din relaţie.

Cercetătorii britanici au descoperit că relaţiile în care femeile optează pentru anticoncepţionale durează mai mult decât cele în care acestea nu folosesc metode de prevenire a sarcinii pe bază de hormoni.

Potrivit studiului citat de publicaţia "The Guardian", cele care iau pilule sunt mai grijulii cu partenerii şi mai receptive la ideea de a-şi întemeia o familie, deşi se protejează ca să nu rămână însărcinate.

Totodată, "femeile care şi-au cunoscut partenerii în timp ce luau deja pastile contraceptive au avut relaţii mai lungi - de doi ani, în medie - dar şi şanse mai mici de despărţire. Deşi există şi efecte pozitive, şi negative de pe urma administrării anticoncepţionalelor, ele se compensează una pe alta", a declarat profesorul Craig Roberts, cercetătorul-coordonator al studiului.

"Femeile care iau hormoni ca să nu rămână însărcinate ar putea fi, în medie, mai puţin mulţumite de aspectele sexuale ale relaţiei, dar se bucură mult mai mult de cele non-sexuale", a declarat profesorul Craig Roberts, cercetătorul-coordonator al studiului care a fost publicat, miercuri, în jurnalul de specialitate "Proceedings of the Royal Society B".

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite