De ce secretele sunt o povară, iar femeile nu le pot păstra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile consideră secretele prea obositoare, aşa că le spun mai departe după doar 32 de minute
Femeile consideră secretele prea obositoare, aşa că le spun mai departe după doar 32 de minute

Activităţile de zi cu zi ţi se par mai dificil de realizat dacă eşti nevoit să păstrezi un secret, indiferent că este al tău sau al altcuiva, susţin oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Tufts.

Un secret este perceput ca fiind apăsător nu doar din punct de vedere psihic, ci el ne afectează şi starea fizică, potrivit specialiştilor americani.

Ne schimbă percepţia asupra realităţii

În prima parte a cercetării, o parte din voluntari au trebuit să păstreze un secret care le-a fost împărtăşit (legat de orientarea sexuală a cuiva sau de infidelitatea unei persoane). După aceea, au realizat un test care consta în estimarea unor distanţe sau a adâncimii unei gropi, de exemplu. Specialiştii au observat că participanţilor la studiu care au trebuit să păstreze secretul toate distanţele li s-au părut mai mari decât în realitate. Aceasta evidenţiază că presiunea psihică a păstrării unui secret ne schimbă percepţia asupra realităţii.

Citeşte şi:
VIDEO Nu împrumuta rimelul! Te poţi alege cu „vietăţi" care trăiesc pe gene

Femeile au mai multe fantezii sexuale la ovulaţie

Şi fizic, ne simţim mai împovăraţi

Cea de-a doua parte a studiului american a scos la iveală că persoanele care aveau ele însele un secret de amploare, cum este infidelitatea faţă de partener, aveau probleme în realizarea unor activităţi fizice. Toţi cei care aveau ceva important de ascuns celor din jur au considerat că trebuie să depună un nivel foarte mare de energi atunci când duc cumpărăturile acasă pe scări şi când scot câinele la plimbare, de exemplu.
Cu cât mai apăsător este secretul pe care trebuie să-l păstrăm şi cu cât ne gândim mai mult la el, cu atât sunt mai afectate percepţia asupra realităţii şi activităţile de zi cu zi. De aceea, păstrarea unui secret este extrem de obositoare pentru unii, spun specialiştii.

Balonările şi constipaţia te pot face să pierzi sarcina

Femeile nu le pot păstra mai mult de 32 de minute

Concluzia cercetătorilor americani de la Universitatea Tufts ar putea explica de ce femeile nu pot păstra un secret mai mult de 32 de minute, cum a arătat un studiu anterior. În cadrul acestuia, unei femei din zece i s-a părut prea dificil să ţină un secret mai mult de jumătate de oră şi nu a rezistat tentaţiei de a-l spune mai departe.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite