Femeile au mai multe fantezii sexuale la ovulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hormonii sexuali ating nivelul maxim în cele mai fertile zile ale lunii
Hormonii sexuali ating nivelul maxim în cele mai fertile zile ale lunii

În perioada fertilă a lunii, femeile cedează unor instincte primare. Ele au mai multe fantezii sexuale decât în restul lunii, potrivit unui studiu.

În preajma ovulaţiei, hormonul sexual testosteron creşte nu doar libidoul bărbaţilor, ci şi pe cel al femeilor. Însă cercetătorii canadieni de la Universitatea din Lethbridge au descoperit că modificările hormonale din perioada ovulaţiei au şi un alt efect: declanşează femeilor fantezii sexuale.

Samantha Dawson, împreună cu echipa sa de cercetare, a realizat un studiu la care au participat 27 de femei heterosexuale, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Fiecare a notat zilnic într-un jurnal numărul fanteziilor sexuale avute. Făcând o medie, cercetătorii au concluzionat că în trei zile din preajma ovulaţiei, femeile au avut 1,3 fantezii sexuale, în vreme ce în restul zilelor au avut 0,77 fantezii.

Cifra este mare dacă luăm în calcul că studiile de până acum susţineau că femeile au fantezii sexuale doar o dată pe săptămână. Autorii cercetării canadiene susţin că datele lor sunt mai exacte, deoarece s-au bazat pe o monitorizare zilnică, spre deosebire de celelalte, care se bazau pe ceea ce-şi aminteau femeile.

Sunt diferite de cele ale bărbaţilor

Femeile care au participat la studiul canadian au fost rugate să descrie fanteziile sexuale pe care le-au avut. Se pare că ele aveau o componentă emoţională, mai degrabă decât vizuală. Prin urmare, fanteziile sexuale feminine sunt diferite de cele ale bărbaţilor, care sunt întotdeauna vizuale. „Cred că atunci când şansele de concepere sunt cele mai mari, femeile se gândesc la un partener potenţial de care sunt legate emoţional, în caz că va rezulta o sarcină", a explicat Samantha Dawson, coordonatorul studiului.

Au tendinţa să înşele

Studiul canadian a umrărit comportamentul sexual al femeilor singure, însă în trecut, cercetătorii Universitatea New Mexico şi Universitatea din California au analizat şi comportamentul femeilor care aveau un partener. Ei au constatat că, în perioada de maximă fertilitate, reprezentantele sexului feminin sunt tentate să-şi înşele partenerii de viaţă. „Femeile sunt atrase de alţi bărbaţi din jur şi flirtează cu ei când sunt în perioada de maximă fertilitate. Fac excepţie de la regulă cele care sunt foarte atrase sexual de partener", declara Martie Haselton, autorul unuia dintre studii.

Citeşte şi:
În viitor, un simplu test de sânge va prezice infarctul

7 meserii periculoase pentru plămâni

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite