Balonările şi constipaţia te pot face să pierzi sarcina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consultă medicul pentru soluţii contra sindromului colonului iritabil!
Consultă medicul pentru soluţii contra sindromului colonului iritabil!

Gravidele care au sindromul colonului iritabil au un risc cu 20% mai mare de a pierde sarcina, semnalează medicii irlandezi.

Femeile însărcinate care au acest sindrom ar trebui monitorizatre mai atent de medici, pentru că există o probabilitate mai mare ca ele să sufere un avort spontan. Studiul care a semnalat această legătură a fost realizat de medicii de la Colegiul Universitar „Cork" din Irlanda şi este primul care a făcut o asemenea asociere.

Citeşte şi:
Trucuri pentru a evita „atacurile" gastritei şi ulcerului

Ceaiul creşte fertilitatea femeilor. Vezi ce efecte au cafeaua şi cola

Asocierea cu depresia, şi mai periculoasă
Potrivit aceluiaşi studiu, gravidele cu sindromul colonului iritabil care sunt depresive sau anxioase au un risc mai mare (de 30%) de a pierde sarcina. Cele două stări psihice apar adeseori la persoanele care suferă de această problemă digestivă, pentru că ea le afectează serios calitatea vieţii. Simptomele includ crampe şi dureri abdominale, balonare şi constipaţie sau diaree (ritmul şi consistenţa scaunelor se schimbă).

Cum poate fi redus riscul
Pentru a preveni pierderea sarcinii, gravidele care suferă de colon iritabil ar trebui, potrivit medicului obstetrician Virginia Beckett de la Colegiul Regal de Obstetrică şi Ginecologie din Marea Britanie, să ia acid folic, să renunţte la fumat dacă nu au făcut-o deja şi să adopte o alimentaţie sănătoasă. Aceasta presupune renunţarea la băuturile carbogazoase, lapte, alcool, cafeaua şi la grăsimile de origine animală, pentru că şi ele favorizează apariţia acestei probleme digestive.
Medicii estimează că până la 20% din populaţia adultă a Globului se confruntă cu sindromul colonului iritabil, însă nu toţi se adresează medicilor pentru tratament.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite