Ceaiul creşte fertilitatea femeilor. Vezi ce efecte au cafeaua şi cola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două ceşti de ceai pe zi cresc cu 27% şansele unei femei de a rămâne însărcinată, potrivit unui studiu american.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Boston a urmărit modul în care mai băuturile cu cofeină (ceai, cafea şi băuturi de tip cola) influenţează fertilitatea femeilor. Pentru aceasta, au monitorizat 3.600 de femei cu o vârstă medie de 28 de ani care încercau să aducă pe lume copii.

Astfel, potrivit studiului lor, ceaiul are efect benefic, crescând cu 27% şansele femeilor de a aduce pe lume copii. Condiţia ar fi ca ele să consume în mod regulat ceai, câte două sau trei ceşti pe zi. „Nu ştim dacă aceste femei au servit ceaiul cu lapte sau cu lămâie, dar fertilitatea lor a fost mai mare decât cea a femeilor care nu aveau obiceiul să bea ceai. El conţine o cantitate mare de antioxidanţi, care sunt benefici atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi", a declarat profesorul Elizabeth Hatch, coordonatorul studiului.

Cafeaua nu afectează şansele de concepere

Cercetătorii nu au observat nicio îmbunătăţire a şanselor de concepere în cazul femeilor care aveau obiceiul să bea cafea. Această constatare este surprinzătoare în condiţiile în care un studiu publicat anul trecut susţinea că excesul de cafea (mai mult de patru ceşti pe zi) scade semnificativ şansele unei femei de a rămâne însărcinată.

Băuturile de tip cola, nocive

Cea de-a treia categorie de băuturi care au cofeină în compoziţie, cele de tip cola, reduce cu 20% şansele de concepere dacă femeia le consumă de cel puţin două ori pe zi, după cum reiese din studiul american. Efectul este acelaşi indiferent dacă băutura respectivă este dietetică sau nu.

Citeşte şi:
3 plante care combat astenia de primăvară

Când este indicată colonoscopia

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite