Trucuri Feng Shui pentru un somn odihnitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşternuturile călduroase, dar uşoare, cresc şansele pentru un somn odihnitor
Aşternuturile călduroase, dar uşoare, cresc şansele pentru un somn odihnitor

Dacă ai încercat totul pentru a scăpa de durerile de cap, de insomnie şi de starea generală proastă, se prea poate ca trucurile Feng Shui să fie ultima piesă, hotărâtoare, a puzzle-ului.

Anumite locaţii ne fac să ne simţim plini de energie, în vreme ce altele ne provoacă dureri de cap, oboseală sau nelinişte. Chiar dacă nu avem o explicaţie clară pentru aceste fenomene, observăm că unele schimbări pe care le facem în casă ne îmbunătăţesc starea de spirit.

Citeşte şi:
5 beneficii ale nopţilor lungi din sezonul rece. Cum ajută organismul trecerea la ora de iarnă

Dormi prea puţine ore pe noapte? Află la ce riscuri eşti expus

Feng Shui reprezintă arta amenajării spaţiului de locuit astfel încât să ne creeze condiţii optime pentru „reîncărcarea bateriilor“. Iată, de exemplu, câteva dintre recomandările specialiştilor Feng Shui Debra Duneier şi Lilian Too pentru un somn mai liniştit.

Dormitorul, un sanctuar pentru calmare

Aşează patul astfel încât tăblia să se rezeme de un perete solid, cu efect protector. Dacă patul este aşezat sub o fereastră, trage draperiile înainte de culcare.

Ar fi bine să poţi vedea uşa camerei atunci când stai întins pe pat. Acest lucru îţi creează un sentiment de siguranţă şi de calm. De asemenea, este e preferat să aşezi patul astfel încât să nu stai „cu picioarele înainte“ spre uşă. Dacă acest lucru nu este posibil, aşează un paravan sau o perdea între capătul patului şi uşa de acces.

Folosirea spaţiului de sub pat pentru depozitare este o greşeală, în opinia specialiştilor Feng Shui. Aglomerarea aduce după sine alergii, nelinişte şi insomnie. 

Evită plasarea de etajere în dreptul patului. Golul format între ele absoarbe energia şi creează anxietate.

Dacă ai o oglindă în dormitor, aşeaz-o astfel încât să nu te vezi în ea atunci când stai întins pe pat sau acoper-o pe timpul nopţii. Vederea unui „străin“ care, pe deasupra, nici nu doarme, îţi poate tulbura odihna.

Alege pentru decorarea dormitorului culori Yin, calmante, precum verde, albastru sau violet. Acestea îţi odihnesc ochii şi îţi cresc şansele pentru un somn odihnitor. De asemenea, foloseşte aşternuturi din bumbac (ideal este cel organic), pentru confortul pielii.

Citeşte şi: De câte ore de somn avem nevoie pe noapte

Terapie pentru minte şi pentru simţuri

Pe lângă aceste măsuri, mai uşor sau mai greu de pus în practică, există şi alte gesturi care pregătesc un somn odihnitor. Astfel, nu uita să aeriseşti camera, pentru o bună oxigenare a creierului. Bea o cană cu ceai de tei, are efect calmant asupra sistemului nervos. Evită să mănânci mult la cină şi lasă o pauză de cel puţin două ore între masa de seara şi momentul somnului. Nu bea cafea sau ceai negru, nu mânca dulciuri şi ţine-te la distanţă de energizantele citrice după ora cinci după-amiaza.
De asemenea, pleoapele-ţi vor fi mai grele după o baie caldă, în care ai picurat ulei de levănţică, de trandafir sau de sunătoare. Şi, nu în ultimul rând, încearcă să laşi grijile deoparte. Ascultă un CD cu muzică relaxantă sau, după preferinţă, cu tehnici de meditaţie.

Ceai de tei
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite