3 plante cu efect garantat împotriva insomniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valeriana, sunătoarea şi floarea pasiunii sunt remedii naturale la îndemână care conţin substanţe ce ne pot ajuta să combatem insomnia. Se recomandă însă ca înainte de a apela la ele să ne corectăm stilul de viaţă.

Insomnia este o tulburare determinată, în mare parte, de stilul de viaţă dezordonat. De aceea, se recomandă ca, în primă instanţă, să corectăm anumite comportamente vicioase (de exemplu, cafeaua, ciocolata şi ceaiul negru sau verde se vor evita înainte de somn) şi să respectăm regulile de igienă a somnului (camera se aeriseşte, se poate face o baie căldută). Dacă problemele cu somnul continuă, este bine ca înainte de a lua medicamente să apelăm la farmacia verde.

Valeriană, cu 45 de minute înainte de culcare

Proprietăţile sedative şi miorelaxante recomandă valeriana în tratarea problemelor somnului. Un studiu realizat de specialiştii americani de la Clinica Mayo a arătat că valeriana are efect asemănător oxazepamului, un medicament prescris în caz de insomnie şi de anxietate. Se administrează în cure de 28 de zile. Doza este de 150 până la 300 mg, administrată cu circa 45 de minute înainte de culcare. Deoarece interacţionează cu unele sedative, este bine să ceri sfatul medicului.

Sunătoarea, timp de trei luni

Sunătoarea este un excelent reglator al somnului, calitate pe care o conferă proprietăţile sale sedative şi antidepresive. În compoziţia plantei există peste 15 compuşi activi, printre care acidul valerianic, saponinele şi colina. Se consumă fie sub formă de ceai (câte două căni pe zi, timp de două-trei luni), fie de comprimate (300 mg cu 0,3% hipericină).

Floarea pasiunii, efect sedativ blând

Similar celor două plante menţionate mai sus, floarea pasiunii acţionează ca un sedativ blând, fiind însă lipsită de efecte secundare. Studiile au arătat că induce un somn profund şi odihnitor. Se poate cumpăra de la Plafar. Doza recomandată este cuprinsă între 100 şi 200 mg de extract.

Citeşte şi:
Nu prăji vinetele! Absorb mai mult ulei decât cartofii prăjiți!
Semne că ai probleme de pH

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite