Aciditatea excesivă te îmbolnăveşte. Află dacă ai probleme cu pH-ul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru a preveni îmbolnăvirea, consumă zilnic cât mai multe fructe şi legume
Pentru a preveni îmbolnăvirea, consumă zilnic cât mai multe fructe şi legume

Acneea, insomnia, constipaţia, atacurile de panică, căderea excesivă a părului, prezenţa chisturilor la nivelul sânilor şi chiar diferite forme de cancer pot fi o consecinţă a menţinerii pH-ului organismului acid.

Pentru ca organismul să funcţioneze la parametri optimi, valorile pH-ului ar trebui să fie cuprinse între 7,35 şi 7,45, interval considerat neutru.  Dacă o substanţă din corp are valoarea de 7,35, atunci este considerată neutră, sub 7, 35 este acidă, iar peste 7,45 alcalină. De exemplu, dacă o persoană are pH-ul de 6,5 înseamnă că sunt prea mulţi acizi fie în salivă, fie în urină. Iar dacă pH este de peste 8, înseamnă că persoana respectivă suferă de o boală gravă.

„Din păcate, în prezent, în dietă predomină alimentele de tip fast-food şi semipreparate care ameninţă serios echilibrul pH-ului”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti. Din fericire, pH se poate corecta prin simple ajustări ale dietei. Mai exact, alimentele pe care le consumăm zilnic trebuie să fie predominant alcalinizate. Potrivit profesorului Gheorghe Mencinicopschi, pentru a avea un organism alcalin ar trebui ca 80% din alimentele din farfurie să fie de origine vegetală, iar 20% din categoria celor care favorizează aciditate (de exemplu, carne de porc, de oaie, de pui, ouă, lapte devaca crud, smântână etc).
De asemenea, hiperaciditatea din corp poate fi cauzată şi de stres, de sedentarism şi de consumul insuficient de apă.

Dacă nu se iau măsuri pentru echilibrarea pH-ului, corpul începe să dea semne. În cartea „Cheia Lonvevităţii”, medicul Mihai-Alin Scarlat a împărţit în trei categorii semnele pe care le dă corpul atunci când nu mai poate face faţă hiperacidităţii.

Semne de început: acnee, spasme musculare, nas mereu înfundat, hiperactivitate, alergii, dureri de cap, bătăi rapide ale inimii, unghii moi, fire de păr despicate, piele uscată, arsuri stomacale, atacuri de panică, crampe premenstruale, irascibilitate, nelinişte.

Semne intermediare: herpes, depresie, lipsă de concentrare, tulburări de auz şi de văz, tulburări de miros şi de gust, cădere excesivă a părului. De asemenea, în această fază sunt destul de frecvente crizele de astm (în cazul pesoanelor cu vulnerabilitate în acest sens), simptomele specifice rinitei alergică, infecţiilor urinare, colitei, cistitei şi uretritei. În plus, persoana în cauză răceşte frecvent.

Semne avansate: chisturi la nivelul sânilor şi ovarelor, dificultăţi de învăţare. Netratată însă hiperaciditate creşte riscul de apariţie a bolii Hodgkin, sclerozei multiple, artritei reumatoide şi chiar a diferitelor tipuri de cancer (de exemplu, leucemia).

Alimentele nu au un pH propriu însă, odată ajunse în organism, produc aciditate sau alcalinitate.  Alimentele alcaline sunt cele considerate „sănătoase", adică fructele şi legumele proaspete. Mizaţi pe ele şi multe dintre simptomele enumerate mai sus se vor atenua curând", afirmă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Citeşte şi:
Cum influenţează anticoncepţionalele pofta de sex şi relaţia de cuplu

Spitalul dăunează grav vârstnicilor

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite